Hakkari’de Edanur Demir için açıklama!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Hakkari Kadın Meclisi üyeleri Antalya’da çalıştığı kafede silahlı saldırıda hayatını kaybeden Edanur Demir ile ilgili, basın açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki Edanur Demir, kafede iş arkadaşı Sıla P. ve sevgilisi S.M.D. arasında çıkan tartışmada ateşlenen silahla başından vurularak yaşamını yitirmişti.

Merkezi İstanbul’da bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Hakkari Kadın Meclisi üyeleri Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Özdemirler Sokağında bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

3-004.jpg

Kadın Meclisi adına hazırlanan açıklamayı okuyan Kadın Meclisi il sorumlusu Aycan Ermeğan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Antalya’da çıkan bir tartışmada başından vurulan Hakkarili Edanur Demir için eylemde olduklarını ifade etti.

Bir kadına yönelen şiddetin başka bir kadının ölümüne neden olduğunu anlatan Ermağan, silahlara kolayca ulaşmanın kadın cinayetlerinin önünü açtığını söyledi.

Bireysel silahlanmayla mücadele ettiklerini dile getiren Ermeğan, alınmayan önlemler ve uygulanmayan yasaların kadınların canına mal olduğunu savundu.

2-005.jpg

‘Bir kadının daha öldürülmesine tahammülüz yok’ diyen Ermeğan, kadın cinayetlerinin bir an önce durdurulması gerektiği mesajını verdi.

Ermeğan, bir tek kadının öldürülmediği bir dünya kurana kadar mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

1-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.