Hakkari'de 'Dünya Tuza Dikkat Haftası' etkinlikleri

Hakkari'de 'Dünya Tuza Dikkat Haftası' etkinlikleri

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlık Merkezinde görevli hemşireler tarafından “Dünya Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri kapsamında merkez ve köylerde eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlık Merkezinde görevli hemşireler tarafından 20-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen “Dünya Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri kapsamında Çimenli, Üzümcü, Taşbaşı, Akçalı, Kırıkdağ, Ördekli, gibi bir çok köy evlerinde ve okullarında eğitim verilirken, merkezde ise bazı kurumlarda ve mahallelerde seminerler düzenlendi. 

Eğitim amaçlı ev ev gezen hemşireler: tuz nedir, tuz çeşitleri, aşırı tuz kullanımında birçok sağlık sorununa neden olabilecek sorunlar, tuzun böbrekle bağlantısı, tuz tüketimi azaltmanın yolları, sağlıklı bir yaşam için iyot kullanmak, gebelikte, çocukluk ve gençlikte, yetişkinlikte sağlığımız için tuz kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler verdiler.

Köy sakinleri ise, Verilen eğitim sayesinde tuzun zararlarını öğrendiklerini belirterek, hemşirelere ve yetkililere teşekkür ettiler.

m2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.