Hakkari'de düğün ve nikahların adresi Nergis Düğün Salonu

Hakkari'de düğün ve nikahların adresi Nergis Düğün Salonu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplumsal alışkanlıkların da değişmesi bazı gelenekleri de etkilemeye başladı. Hakkari'de düğünlerin bir saate inmesi ile kentin tek düğün salonuna ilgiyi de artırdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplumsal hayatta meydana gelen 'yeni normal' değişiklikler, dünyaevine girecek çiftlerin tercihlerini de etkiledi.

Kovid-19, Hakkari örf ve adetlerinin önemli kültür unsurlarından düğün konusunda çiftleri yeniden düşünmeye itiyor.

Vakaların artması ile İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından düğün ve nikah merasimleri bir saat ile sınırlandırılınca, çiftlerden bazıları düğün yerine nikah yapmayı tercih ediyor. 

Hakkari'de bir çok çift de nikahlarını ertelemeyerek ailelerinin katıldığı sade törenler ile dünya evine girmeyi tercih ediyor.

Kentin tek düğün salonu olan Nergis Düğün Salonu da sade nikah törenleri ile çiftlere mutlu günlerinde ev sahipliği yapıyor.

Gelin ve damatların birinci derece yakınlarının sosyal maske - mesafe -hijyen kurallarını gözeterek katıldıkları 'yeni normal' düğün ve nikah merasimleri ise sorunsuz bir şekilde atlatılıyor. 

Bazı çiftler kendileri için zor da olsa 'Yeni normal' sürecinde dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşama imkanı buldukları için memnunlar.

Nergis Düğün Salonu işletmecisi Hamit Tekin, koronavirüs tedbirlerine harfiyen uyduklarını belirterek bu zolu süreçte kendilerini tercih eden çiftlere mutluluklar diledi.

1-20200921091452.jpg2-20200921091452.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum