Hakkari'de dere yatakları ıslah ediliyor!

Hakkari'de dere yatakları ıslah ediliyor!

Hakkari merkezde bulunan irili ufaklı bir çok dere yatağının ıslah çalışmaları yapılıyor. Geçen senelerde başlanan dere yatakları ıslah çalışması bu yıl da devam ediyor.

Hakkari merkeze bağlı Bağlar Mahallesinden gecen dere yatağı ıslah çalışmalarına DSİ ekipleri  tarafından başlandı. 

Kentin değişik mahallelerinden geçen dere yataklarının ıslahı için harekete geçen DSİ yetkilileri gecen senelerde bir çok dere yatağını ıslah etti. Kalan derelerin ıslah çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Dere yataklarına engel olan kayalar ise iş makinelerinin yardımıyla kırılmak suretiyle kaldırılıyor.

Bağlar Mahalle Muhtarı Ramazan Özer: ‘’ Devlet su İşleri Bölge Müdürlüğünün başlatmış olduğu dere yatakları ıslah çalışmaları memnuniyet verici. Bu çalışma sayesinde mahallemizden geçen dere, yağışlı günlerde mahalle sakinlerinin evlerine zarar vermeyecek ve mahallemizi ikiye bölen bu dere estetik bir görünüm kazanmış olacak. Bağlar mahallesi sakinleri adına  başta sayın Valimim, DSİ ekipleri ve  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Evleri dere kenarında bulunan Bağlar Mahallesi sakinleri ise DSİ yetkililerine başlattıkları bu çalışmalar için teşekkür etti. Özellikle yağışlı mevsimlerde bir çok evin taşan dere yüzünden boşaltıldığını ifade eden mahalle sakinleri, bu sıkıntının bir an önce bitmesini istedi.(Halkın Sesi) 

1-20190826122828.jpg2-20190826122828.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum