Hakkari'de Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Hakkari'de Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Hakkari'de, '01-07 Mart Deprem Haftası' nedeniyle AFAD ve UMKE ve 110 itfaiye tarafından 2 okulda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl AFAD, 112 Afet ve Acil Durum Şube Müdürlüğü ve UMKE ile müşterek olarak Hakkari İbn-i Sina Mesleki ve Teknik ve Gazi Mustafa Kemal Anadolu Liselerinde yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

İtfaiye Müdürü Bülent Keskin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, Acil Durum Personel Sorumlusu Muhabbet Özdemir ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik,Spor Lisesi, Güzel Sanatlar ve Gazi Mustafa Kemal Anadolu Liselerinin Okul Müdürleri katıldı.

Senaryonun okunması ile başlayan tatbikatta siren sesinin çalınması ile birlikte öğrenciler ellerinin başının üstüne bırakarak koşarak okulu boşalttılar. Bazı görevliler ise bilgisayar ve evrak klasörlerini yanlarına alarak dışarı çıktılar. Okulun boşaltılması ile birlikte yangın söndürülerek mevcut yaralılar kurtarıldı. Yardım, yangın tüpü kullanma ve söndürme teknikleri uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Ayrıca senaryo gereği okul üst katlarında mahsur kalan iki öğrencinin gerçeği aratmayan sahnelerle, İtfaiye ve UMKE tarafından indirme yapılarak kurtarılması ve ilk yardım, taşıma, tahliye gösterilerinin gerçekleştirilmesi öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, öğrencilerimize depremin olduğu ilk anda panik yapmadan bulundukları yerdehayat üçgeni oluşturmalarını ve çök-kapan-tutun pozisyonuna geçmelerini istedik. İlk sarsıntı geçtikten sonra iki dakika içinde okulu tahliye etmelerini sağladık, Bunu da başarıyla uyguladılar. Bilim ve teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda ne yazık ki depremlerin ne zaman olacağı henüz bilinememektedir.O halde bize düşen her duruma karşı her zaman hazırlıklı olmaktır. Afetlere karşı zihnen (bilgi ve plan ile), manen (dua ile) ve maddeten (tedbir ile) hazır olursak afetlerden kaynaklanan sıkıntıları daha kolay atlatabiliriz.

Kızılkaya; Mili Eğitim Müdürlüğü olarak afetlere karşı farkındalık oluşturmak, bilinç geliştirmek ve önceden hazırlıklı olmak için bu tatbikatlara önem veriyoruz, tatbikatın gerçekleştirilmesinde desteklerinden ötürü tüm paydaşlarımıza İl Milli Eğitim Müdürümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.

1-357.jpg2-334.jpg3-264.jpg4-232.jpg6-115.jpg7-085.jpg9-049.jpg

dsc_0156.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.