Hakkari'de daha bir yılını doldurmayan asfalt çöktü

Hakkari'de daha bir yılını doldurmayan asfalt çöktü

Hakkari'nin merzan mahallesinde yollar kalitesiz asfalt sebebiyle köstebek yuvasına döndü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bir türlü yol sorun bitmeyen Hakkari’nin yapılan yolların da kısa sürede bozulması vatandaşı isyan ettirdi.

Yol kaplamasının bozulmasına neden olan bu önemli etklenler dışında hatalı yamalar, yeterisiz drenaj, uygun olmayan dolgu malzemelerinin kullanılması ve yetersiz sıkıştırma gibi hatalı imalatlar nedeniyle yollar bozulmalara uğramaktadır. Bu durum trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı Hakkari'nin merzan mahallesinde hem sürüş güvenliği açısından büyük tehdit oluşturmakta.

'MALZEMEDEN ÇALINTI ASFALTI ÖLDÜRÜR'

“Bu yollar benim çoluğumun çocuğumun rızkıyla yapılıyor. Şimdi yollar bozuk denecek, haydi bir daha inşaat, Başka bir inşaat firması daha zengin olacak diyen Mahalle sakinlerinden ismini vermek istemeyen Emekli Öğretmen; asfalt yollardaki bozulmaların en büyük sebebinin malzemeden çalma olduğunu iddia etti. Normal şartlarda asfaltın kalitesinin standart olduğuna vurgulayarak, Bazı yollarda ertesi sene bozulma yaşanıyorsa kalitesinde bir sıkıntı vardır. Kara yollarında kalite açısından karot (numune) alınıyor. Ancak bu numune işin başı ve ortasında numune alındığı için ilgili firma tarafından buna göre çalıntı da olabilir. İçinden bütünleştirici malzemeden çalıntı olursa asfalt kalitesiz çıkar. İkinci bir husus ise asfalt yağ, mazot ve tuza dayanmıyor. Özellikle kış aylarında yollar tuzlandığı için aşınıyor, Hakkari’nin her tarafında yol yapım çalışmaları var. Umarım yapılacak olan bu yolların da buradaki gibi bir yıl geçmeden bozulmaz. Yetkililerden yapılan  yolların sağlam yapılıp yapılmadığını kontrol etmesini rica ediyoruz. Aksi taktirde devletin parası boşa heba edilmiş oluyor.’’ şeklinde konuştu. 

1-103.jpg2-094.jpg3-065.jpg4-054.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum