Hakkari'de Dağ keçisi, klipte oynadı

Hakkari'de Dağ keçisi, klipte oynadı

Hakkari türkücü Aydın Aydın,  “Dağların Başkenti Hakkari” sloganına beste yapıp dağ keçisini klipte oynattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çektiği ilginç kliplerle dikkatleri üzerine çeken türkücü Aydın Aydın, bu defa yabani dağ keçisi ile klip çekti. 

Hakkari'nin eski ve şuan Konya valisi olan Cüneyit Orhan Toprak’ın “Dağların Başkenti Hakkari” sloganından yola çıkan ünlü türkücü Aydın Aydın, yeni yazdığı şarkısının klip çekimlerinde yüksek dağlarda yaşayan ve inatçılığıyla bilinen yabani dağ keçisini oynattı. 

Çukurca merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Haskel Dağı'nın eteklerindeki Narlı köyünde 2 yıl önce Yaralı halde gelen ve köylüler tarafından veteriner çağrılarak tedavisi yapılan yavru dağ keçisi Narlı köyünden bir daha ayrılmadı. Köyün maskotu haline gelen yabani dağ keçisi Türkücü Aydın Aydın'ın klibinde başrol oynadı. İnatçı keçi ile türkücü Aydın Aydın arasında yaşanan zor anlar renkli görüntülere sahne olsa da minik keçi sazın sesini duyunca inadından vazgeçiyor.  

Türkücü Aydın Aydın, dağların başkenti sloganının eski Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’a ait olduğunu ifade ederek, kente çok güzel bir slogan bıraktığını söyledi. 

Aydın,”Bende Hakkari’nin dört bir yanında yaz ve kış aylarının bütün güzelliklerini bir film gibi klip çektik. Tabi dağların başkentin de dağ keçisine teklif götürdüm. Gerçi keçi inadından hiç vazgeçmedi ama müziğin sesiyle o inadından vazgeçti ve klibimizin de artisti oldu. Bu bölgede ilk defa bir dağ keçisi başrol oyuncusu oldu. Birkaç yıl önce yaralı halde bir vatandaş alıp onu iyileştiriyor. İnşallah bu dağ keçisi sayesinde diğer arkadaşları da daha çok alkışlanır ve bu hayvanları öldüren insanlara da güzel bir tokat olur. Lütfen bu hayvanları öldürmeyelim. Onları yaşatalım. Arkadaş edinelim. Kısacası evlatlık edinelim. Yani bir evladımız gibi onları besleyelim. Çünkü onlar da bu doğanın güzel bir parçası, gelinleri, damatları ve de güzel renkleridir” dedi.

Klipte yer alan Çukurca İlçe Halk Eğitim Merkezi halk oyunları topluluğunun oyuncuları da, bir dağ keçisi ile aynı klipte oynama fırsatını veren sanatçı Aydın Aydın’a teşekkür ederek, hayvanların öldürülmemesi mesajını verdiler.

02-133.jpg2-20190410015138.jpg4-617.jpg6-323.jpg8-158.jpg7-205.jpg9-098.jpg11-077.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum