Hakkari'de Covid - 19 denetimi

Hakkari'de Covid - 19 denetimi

Korona virüs denetimine katılan Hakkari valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, sağlık için Hakkari İçin yine meydanlardayız dedi.

Denetim öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Vali Akbıyık,  Sağlık için hepimiz İçin denetimler yaptıklarını söyledi.

Artık biraz daha ceza uygulama yoluna gideceklerini de ifade eden Vali Akbıyık, bilinç oluşması maske, mesafe ve hijyen konusundan dikkat da uyarılarda bulundu.

Vali Akbıyık,” Vatandaşların maske ve hijyen konusundan kuralları uyma hususunda bütün memurlarla, sivil toplum örgütü temsilcileri, imamlarla denetim yapıyoruz.

'Bir Bilinç oluşması maske,mesafe ve hijyen konusundan dikkat edilmesi hususunda Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bizde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, İç İşleri Bakanlığı talimatı ve bilim kurulunun önerileri doğrultusunda 'Sağlık için Hepimiz İçin Denetimlerini 'yapıyoruz.

Hakkari'de Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi birçok korona vakası var. Bizde bunu düşürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Sadece sağlık kuruluşlarımız ve filyasyon ekiplerimiz değil Tüm kamunun imkanlarını seferber etmeye çalışıyoruz. Artık biraz daha ceza uygulama yoluna gideceğiz. Yine merkezde ve ilçelerimizde Yurtlarımızı ayarladık. Sonucu pozitif olup ta sokağa çıkan vatandaşları da almaya başladık.

Yine şehirler arası minibüslerde HES kodu uygulamasına devam diyoruz. Amacımız sağlıklı bir Hakkari huzurun sağlık, asayiş hizmetlerinin en iyi şekilde verilebilmesi için çalışıyoruz. Bugün Sağlık için hepimiz için sokaklardayız” şeklinde konuştu.

 İşyerleri Cadde ve sokakları tek dek dolaşan Vali Akbıyık, maske, sosyal mesafeye uymayan vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yaşlılarla da karşılayan Vali Akbıyık, çok dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunarak, risk gurubunda olduklarını tekrar hatırlattı. eski gazeteci esnaf Erhan Korkmaz ise, Vali Akbıyık’a “Sayın Valim Bulvar Caddesi işlek bir cadde, işyerimin önünde sigara izmariti toplamaktan artık bıktım. Sağlık için bu cadde de sigara içilmesine yasaklayın” dedi.  

Vali Akbıyık ise, neden olmasın haklı bir konuya değindin önce maskeye uyalım burası içinde gereğini yapacağız dedi.

Yolda geçen ve maskesi olmayan vatandaşlara ise Vali Akbıyık kendi elleri ile maske dağıtarak, son defa kendilerini uyardıklarını hatırlattı. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de köşe başlarında maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıttılar.

 Denetime İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılınç, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür diğer kurum amirleri ve polis ekipleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.