Hakkari'de coşkulu HDP mitingi

Hakkari'de coşkulu HDP mitingi

HDP tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde coşkulu bir miting düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı mitinge cezaevinde bulunan Cumhurbaşkanı aday Selahattin Demirtaş için atılan sloganlar damga vurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 24 Haziran seçimleri için Hakkâri’nin Cumhuriyet Caddesi üzerinde miting düzenledi.

Daha önce mitinge katılacağı açıklanan partinin eş genel başkanı Pervin Buldan’ın bulunduğu uçak hava muhalefeti nedeniyle Yüksekova’daki Selahaddin Eyyubi Havaalanına inemediği için Buldan mitinge katılamadı. 

Miting alanı HDP’nin cezaevinde bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın, partinin eş genel başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli, Hakkari milletvekili adayları Leyla güven, Dr. Sait dede ve Özgür Zeydanoğlu’nun posterli ile Türk bayrağı ve HDP bayrakları ile süslendi. 

Hakkari kent merkezi ve ilçelerden gelen binlerce kişi ellerinde HDP bayrakları ve davul zurnalar eşliğinde alana girdi. Polisin ve HDP'lilerin üs aramasından geçirdiği vatandaşlar davul zurnalar eşliğinde halaylar çekti. 

Sık sık 4 Kasım 2016 tarihinden beri cezaevinde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş lehine slogan atan kitle ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ direne direne kazanacağız’, 'Kıskananlar çatlasın’ şeklinde slogan atması dikkat cekti.  

Yüksekova’dan gelen ve yüzlerce araçlık konvoyun eşlik ettiği HDP seçim otobüsünün alana girmesi ile coşku doruğa çıktı. Miting saygı duruşunun ardından katılımcılar ve adayların tanıtımı ile başladı. 

Mitinge, HDP Merkezi disiplin Kurulu Başkanı eski milletvekili Hamit Geylani, HDP PM üyeleri Zahide Besi ve Nurettin Turgut, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP Ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir,  HDP ve DBP il ilçe yöneticileri HDP Hakkari milletvekili adayları Dr. Sait dede ve Özgür Zeydanoğlu ile binlerce vatandaş katıldı.  

Mitingte ilk sözü alan HDP Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, miting alanını dolduran binlerce kişinin coşku ve heyecanının kendilerine büyük bir umut verdiğini belirterek "Sizler bu coşkunuz ile ile 24 Haziran seçimlerine hazır olduğunuzu gösteriyorsunuz. İktidar yolcudur onları burada tutacak hiç bir şey kalmadı. İktidar gidicidir. Yolcudur abbas bağlasan durmaz. Ama herşeye rağmen sandıklarımıza ve irademize sahip çıkacağız" 

HDP'nin diğer milletvekili adayı  Dr. Sait Dede ise hükümetin bölge politikalarını eleştirerek, 24 haziranda  hükümetin bu politikalarına karşı en iyi cevabı sandıkta vereceklerini söyledi. 

Hava muhalefeti nedeniyle mitinge katılamayan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yerine söz alan Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti ve MHP’ye gereken dersi vereceklerini belirterek, cezaevine attıkları milletvekilleri ve belediye başkanlarının hesabını ise soracaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi'nden Dilek Adsan da tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Adayı Leyla Güven'in mesajını ileterek, “Yeter artık bunların gitme zamanı geldi. Leyla Güven'i 24 Haziran günü cezaevinde çıkartarak karşılamaya hep birlikte gideceğiz” ifadesinde bulundu.

Akdoğan Türkçe olarak devam etiği konuşmasında ülkenin birlik ve beraberliğine değinerek, bizler Ehmedê Xanî'nin torunlarıyız bizim 12 bin yıllık bir geçmişimiz var bu ülke hepimizin hepimiz kardeşiz dedi.

HDP Ağrı Milletvekili adayı Dilan Dirayet Taşdemir ise 24 Haziran Milletvekili seçimlerinde iyi bir başarıya ulaşacaklarını ve bundan hiçbir kuşkularının olmadığını belirterek, bu ülkede artık huzur istediklerini söyledi ve Surç'ta yaşanan olayın sorumlusunun hükümet olduğunu iddia etti.

Mitingde son olarak söz alan HDP Merkezi disiplin Kurulu başkanı Hakkari eski milletvekili Avukat Hamit Geylani Hakkari halkını selamlayarak başladığı konuşmasında her zamanki gibi partisine sahip çıkan Hakkarililere teşekkür etti. 

HDP Cumhurbaşkanı adayının cezaevinde olduğuna dikkat çeken Geylani,  25 Haziran günü HDP’nin cezaevinde bulunan milletvekili adayı Leyla Güveni  karşılamaya hazır olun diye konuştu. 

Konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum