Hakkari'de Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği Binden fazla hastaya hizmet verdi

Hakkari'de Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği Binden fazla hastaya hizmet verdi

Hakkari Devlet Hastanesinde kurulan "Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniği"nde 6 ayda binden fazla hastaya hizmet verildi

Sağlık Bakanlığınca Hakkari'ye ataması yapılan Psikiyatri Uzmanı Dr. Zehra Topal'ın göreve başlamasıyla Hakkari'den başka illere hasta sevkinin azaldığı bildirildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Hakkari'ye atanan Topal, gazetecilere yaptığı açıklamada, poliklinikte 0-18 yaş arasındaki çocukların ruh sağlığı sorunları ile bebeklik, okul öncesi, okul çağı ile ergenlik dönemlerine ait gelişimsel ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili hizmet verdiklerini belirterek, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları alanının tüm dünyada ve Türkiye'de gelişen bir bilim dalı olduğunu söyledi.

Topal, Çocuk ve ergenlerde ortaya çıkan zihinsel, duygusal ve davranışsal sorunları erken dönemde saplayıp önlemeye ve tedavi etmeye çalışıyoruz. Bölümümüzün temel araştırma alanlarını, depresyon ve intihar eğilimi, hiperaktivite ve dikkat eksikliği, obsesif kompulsif bozukluk, otizm, çocukluk ve gençlik çağı psikozları, anksiyete, sosyal fobi, yeme ve uyku bozuklukları, tik bozuklukları, psikosomatik hastalıklar, madde bağımlılığı oluşturuyor. Ayrıca çocuk ve ergenlerin psikometrik değerlendirmeleri kapsamında gerektiğinde psikologlar tarafından nöropsikolojik testler, zeka testleri ya da gelişimsel tarama testleri uygulanacaktır. Böylelikle vatandaşlarımız daha önce çocuk ve ergen psikiyatrisi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için il dışındaki başka merkezlere gitmek zorunda kalamayacaklar."dedi.

7b947138-b894-45bf-8862-6fb91ddf39c2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.