Hakkari'de Çığ nedeniyle kapanan yolu elleri ile temizlediler

Hakkari'de Çığ nedeniyle kapanan yolu elleri ile temizlediler

Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkari-Van karayolunun dört farklı noktasına çığ düştü. Ekiplerin yolu temizlemekte geç kalması nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kalırken bazı vatandaşlar çığın kapattığı yolu elleri ile temizledi.

ZEKİ DARA/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Dün akşam saatlerinden itibaren Hakkari’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yağış nedeniyle Hakkari – Van Karayolun dört farklı noktasına çığ düştü. 

Yol çift taraflı olarak trafiğe kapanırken,  yolun 20. Kilometresinde bulunan Arslan Kaya Tüneli mevkiinde yola inen çığ nedeniyle karayolu çift yönlü olarak saatlerce ulaşıma kapandı. Her iki yönden yüzlerce araç mahsur kalırken, ekiplerin geç gelmesi üzerine vatandaşlar kendi imkanlarıyla yolu temizlemeye çalıştı. 

Vatandaşlar saatlerce elle ve küreklerle tek yönlü açtıkları yoldan araçlarıyla geçmeye çalışırken zor anlar yaşadı. 

Yetkililere ulaşmakta sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar, mecbur kaldıkları için yolu elle açmak zorunda kaldıklarını söylediler.

dsc_0570.jpgdsc_0629.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.