Hakkari'de 'Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi' geçim kapıları oldu

Hakkari'de 'Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi' geçim kapıları oldu

Hakkari'de, 5 yıl önce Sibel Adıyaman tarafından kurulan 'Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi', bölge kadınları için gelir kaynağı oldu. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de 2016 yılında Sibel Adıyaman ve bir grup kadının girişimleri ile kurulan ve şu anda 30 civarında üyesi bulunan 'Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi', üreten kadınların emeklerinin hak ettiği değeri bulması için de harekete geçti. Adıyaman'ın 'Çiçeklerin Özü Kadın' ismiyle kurduğu kooperatife kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kooperatif, kadınlar için önemli bir gelir kapısı olmayı da sürdürüyor. Yaz aylarında süs bitkileri, sebze ve meyve yetiştiren, sonbahar ve kış aylarında ise hamur ve süt ürünleri, turşu, bal, reçel üreten kadınlar, bu ürünlerini kooperatifin satış noktasına getirerek tüketiciye sunma imkanı bulabiliyor.

Girişimci kadınlar bu sayede el emeklerinin karşılığını almanın yanında aile bütçesine katkı sağlayıp, çocuklarına okul harçlığı verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi Başkanı Sibel Adıyaman, kadınların el emeği ürünlerinin hak ettiği değeri bulması için güç birliği yaptıklarını söyledi. Kooperatif bünyesinde Kırıkdağ köyünde üretim merkezi, Hakkari merkezde ise satış mağazası açtıklarını anlatan Adıyaman, bu sayede kadınların aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi.

Kooperatifte çalışan Elif Ermağan ise ilkbahar ve yaz aylarında süs bitkisi ve sebze meyve yetiştiriciliği yaptıklarını, kışın ise süt ürünleri, turşu, hamur işi gibi farklı ürünleri paketleyip satış mağazası ve internet üzerinden satışa çıkarttıklarını belirtti.

02-182.jpg3-20210227080156.jpg4-20210227080156.jpg7-425.jpg6-605.jpg11-139.jpg9-203.jpg2-027.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.