Hakkari'de “Çepik” programına yoğun ilgi!

Hakkari'de “Çepik” programına yoğun ilgi!

Hakkarili ünlü türkücü Aydın Aydın, yıllar sonra memleketi Hakkari’de birçok sanatçı ile birlikte halk konseri tadında ‘Çekip’ isimli program düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de çekimleri yapılan ‘Çekip’ programı için kuzulara fön çekilirken, Sanatçı Aydın Aydın ve beraberindeki sanatçılar, TRT Kurdi’de yayınlanan Çepik (alkış) programı öncesi bir kuaförde hazırlık yaparken, beraberinde getirdikleri kuzuların tüylerine ise fön çektirdiler.

Kuzuları kucaklarına alan sanatçılar, kuaför koltuğunda oturarak türküler seslendirdiler. Daha sonra “Çepik” programa çarşı merkezinden yürüyerek giden sanatçılar, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirtiler.

TRT Kurdi’de canlı yayınlanan programa katılan birbirinden ünlü sanatçılar, tek tek sahne alarak türküler seslendirdiler. Hakkari’nin yöresel yemekleriyle kıyafetlerinin tanıtıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Sanatçı Aydın Aydın, Vali Toprak ve eşi Funda Toprak’a çiçek takdim ederken, Vali Toprak ise tüm sanatçılara yörenin hakiki karakovan balını ve birer plaket takdim etti.

Program sonunda sahneye davet edilen Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak, sanatçılarla kol kola girerek halay çektiler.

Programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, HATSO Başkanı Servet Taş, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

dsc_0022.jpgdsc_0091.jpgdsc_0061.jpgdsc_0056.jpgdsc_0113.jpgdsc_0053.jpgdsc_0101.jpgdsc_0043.jpgdsc_0057.jpgdsc_0076.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.