Hakkari'de Çanakkale Şehitlerini anma töreni

Hakkari'de Çanakkale Şehitlerini anma töreni

Hakkari'de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma töreni  düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de Valilik Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Garnizon Piyade Komando Albay Hamdi Ünal Akmış, il jandarma komutanı Nuri Öztürk, Hakkari Beylediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Ak Parti il başkanı Emrullah Gür, MHP il başkanı Fatih Özbek, CHP il başkanı Aytekin Karahanlı, Şehit aileleri Dul ve Yetimler  Derneği başkanı İbrahim Adıyaman, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Derneği Hakkari Şube Başkanı Abdurrahman Er, MHP kadın kolları başkanı Gülşah Turan, askerler, şehit yakınları, ve daire amirleri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Hakkari Valisi İdris Akbıyık, kürsüye çıktı.

Vali Akbıyık, "Bugün dünya tarihinin eşine az rastlandığı kahramanlık mücadelerinden biri olan ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale destanın 104. yılını kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şehitler gününün onur ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale zaferi 18 mart 1915'te vatan ve milletin bağımsızlığını korumak için yurdumuzun dört bir yanından ailelerini arkalarında bırakaran kahramanlarımızın yokluğa rağmen zor şartlar altında destan yazdılar. Bu ülke için mücadele ederken şehit olan askerlerimize allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Program, Çanakkale Zaferi’nin canlandırıldığı tiyatro oyunu ve sinevizyon ile son buldu. 

2-971.jpg3-754.jpg10-095.jpg12-065.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.