Hakkari'de bulunan Dağ keçisi Belediye ekipleri tarafından doğaya bırakıldı

Hakkari'de bulunan Dağ keçisi Belediye ekipleri tarafından doğaya bırakıldı

Hakkari’de yaralı halde bulunan ve tedavi edilen yaban keçisi Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya bırakıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Yukarı Merzan Mahallesi’nde yaban keçisi için ekiler harekete geçti.

Duyarlı vatandaşları durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine mahalleye giden ekipler, 2 yaşında olduuğu tespit edilen yaban keçisini Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşlerinde Müdürlüğüne getirdi.

Veteriner hekim Feysal Cindoğlu tarafından tedavi edilen yaban keçisi daha sonra doğaya salıvermek üzere Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz ve beraberindeki ekibe teslim edildi.

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz ve beraberindeki ekipler tarafından yaban keçisi kent merkezinden uzak bir alanda yaban keçilerinin bulunduğu bölgeye salıverildi.

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz, duyarlı vatandaşlarımız tarafından yaralı olarak bulunan keçinin kurum personeli tarafından teslim alındığını beliretek, belediye veterineri tarafından tedavisi yapılan keçinin daha sonra tekrar doğadaki yaşam alanına bırakıldığını söyledi.

Yılmaz,”Doğal alanına bıraktığımız yaban keçisi 2 yaşındadır. Duyarlı vatandaşlardan bu tür durumlarda vakit kaybetmeden kurumumuzu aramalarıdır. Bu hayvanları tekrar doğal yaşam alanlarına salıverilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösteriyor. Bizde burada basın mensuplarının huzurunda yaban keçisini doğaya salarak özgürlüğüne kavuşturduk” dedi.

03-036-001.jpg05-019-001.jpg

1ed4b527-2827-4ea4-960f-cf3f9096c2ff.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.