Hakkari’de ‘Bir tablet de sen bağışla’ kampanyası başlatıldı

Hakkari’de ‘Bir tablet de sen bağışla’ kampanyası başlatıldı

Hakkari eski Milletvekili Abdulmutalip Özbek bilgisayar ve tabletleri olmadığı için EBA’ya erişim sorunu yaşayan öğrenciler için ‘Bir tablet de sen bağışla’ kampanyası başlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Koronavirüs salgını nedeniyle yeni eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitim alırken, ilkokuldan liseye tüm kademelerde EBA üzerinden eğitime geçildi.

2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması ile Hakkari’de veli ve öğrencilerin internet erişimi, bilgisayar ve tablet telaşı sardı. İmkanı olan öğrenciler sorunsuz bir şekilde eğitime devam ederken, internet erişimi sorunun yanında bilgisayar tablet ve telefonları olmayan öğrenciler ile velileri kara kara düşünüyor.

Hakkari’de EBA'ya internet üzerinden erişim problemi yaşayan ve bilgisayar ile tabletleri olmayan bir grup öğrenci bu sorunlarını iletmek için gittikleri vilayette tesadüfen karşılaştıkları Ak Parti eski Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek’ten destek istediler.

Duruma sessiz kalmayan eski Vekil Özbek, Twitter hesabında öğrenciler ile yaşadığı diyaloğu, “Bugün bir grup kız öğrenci yolumu keserek internet sıkıntısından dolayı EBA' ya giremediklerini, bilgisayar ve tabletlerinin olmadığını, ısrarla derslerinden geri kalmak istemediklerini söylediler. Vicdanen samimiyetine inandığım MEB bakanımızın konuya duyarsız kalmayacağına inanıyorum” cümleleri ile paylaştı.

Bu paylaşım üzerine Hakkari Objektif Haber Muhabirinin ulaştığı Özbek, bu sorunu yaşayan öğrenciler için ‘Bir tablet de san bağışla' adı ile bir yardım kampanyası başlattığını ve kampanyaya 1 bilgisayar ile bir tablet desteğinde bulunacağını söyledi.

Hakkarili iş adamlarına ve yetkililere destek çağrısı yapan Özbek, “Valiliğe gelip internete erişim sıkıntısı çektiklerini, internete girecek tablet ve bilgisayarları olmadığını anlatan öğrenciler gibi yüzlerce öğrencinin mağdur olduğunu biliyoruz. Israrla okumak ve derslerinden geri kalmak istemeyen bu öğrencilerin tek isteği internet erişimi, bilgisayar ve tablet, şimdi onların sesine ses olma zamanı.” diye konuştu.

‘Bir insan bir baba olarak bu çocukların talebine duyarsız kalamadım’ diyen Özbek, hem yetkililere hem de Hakkarili iş insanlarına ‘Bir tablet de sen bağışla’ çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum