Hakkari'de Bir Köy Öğretmeni

 

 Saygıdeğer okuyucularım bugünkü yazımda sırtını dağların yamacına yaslamış ve üzerinde durduğu zorlu coğrafyanın çocuklarını kendine dert edinmiş yüreği kocaman bir köy öğretmenine değinmek istiyorum. Pandemi var, elimden ne gelir demedi. Çocukların eğitiminin kesilmemesi için her yolu denedi. Kimi zaman ev ev gezip öğrencilerine ödevlerini dağıttı. Kimi zaman da eline fırça boya alıp okul köşelerini renklendirdi. Çocukların hayallerini genişletecek, hayatlarına yeni hayaller katabilecek, renk ve çizimlerle donatmayı amaçladı kendine hep. Bu renkleri gören öğrenciler heyecanlanıyor, okulu daha çok sahipleniyor ve seviyorlar. İnsanın ruhuna işleyen renkler ve gördükleri resimler çocukların ruhuna dokunuyor. İşte O başarılı hikayelere konu olacak Hakkari Kırıkdağ köyü ilkokulunda görev yapan BAŞAK öğretmen.

  Dünyayı etkisi altına alan covid-19 başladığında okullar kapandı ama o öğrencilerinden asla uzak kalmadı. Tüm öğrencilerinin online eğitime erişme imkanı yoktu. Başak öğretmen; kapı kapı dolaşarak, sosyal mesafeyi de koruyarak, onlara uzaktan ama içten bir gülümsemeyle el salladı. Çocuklara moral verdi ve yanlarında olduğunu hissettirdi. Online eğitimde onun en büyük endişesi eşsiz çiçekleri ile duygusal bağ kurup kuramayacağı yönündeydi. Çünkü o duygusal bağ kurmadan çocuklarına bir şey öğretemezdi. Çocuklarına olan sevgisi o kadar içten ve samimiydi ki onunla ders saatinde buluşmak için minnakları sabırsızlanıyordu. Gözleri ışıl ışıl olan çocukların kendi ana babaları gibi gördükleri öğretmenlerine karşı besledikleri sevgi ve tatlı tebessümleri yılanı bile deliğinden çıkartırdı.

  Hedeflerinin yaratıcılığını geliştirmek için sürekli velilerle istişare halinde bulunuyor. Her çocuğun nitelikli eğitime kavuşması için fedakar bir şekilde çalışıyor ve değişim yaratmayı hedefliyor. Yaratıcı özgüveni sayesinde geleceğin doktor, öğretmen, mühendis, avukat vs. nesillerini yetiştiriyor ve gelecek kuşaklara bir miras bırakıyor.

  Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın minik yüreğine öğretmen sevgisine dair fidanlar eken nice Başak öğretmenler olsun. Bir de en güzel sözü tasdik eden nesillere selam, son sözümüz olsun…

Emeğine yüreğine sağlık !

0935a48a-1378-47b6-9d1d-051a9ee8f470.jpgd745284a-3959-4793-ba5f-cada609c8b19.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum