Hakkari’de bir evin kombisinde çıkan yangın korkuttu

Hakkari’de bir evin kombisinde çıkan yangın korkuttu

Hakkari’nin bağlar mahallesinde 7 kişinin yaşadığı evin kombisinde çıkan yangın hasara neden oldu.

Hakkari’nin Sanayi Bağlar Mahallesinde Basri Karataş isimli vatandaşa ait 7 kişinin yaşadığı bir evde kombi patlaması sonucu yangın çıktı. Bayram tatili nedeniyle kimsenin evde bulunmaması olası bir faciayı önlerken evin mutfak bölümü kullanılmaz hale geldi.

Olay 9 Nisan tarihinde Sanayi Bağlar Mahallesi Afet Konutları B Blok dördüncü katta meydana geldi. Yangın sırasında kimsenin yaşamadığı evden dumanlar yükseldiğini fark eden konuşların haber vermesi ile olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Evin elektrik ve doğalgazını kesen ekipler kombide yangın çıktığını tespit etti. Ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına yangın evde hasara neden oldu.

Ev sahibi Gülizar Karataş olayın yaşandığı gün köyde olduklarını komşularının haber vermesi ile durumdan haberdar olduklarını söyledi.

Bir süre önce evlerine doğalgaz bağladıklarını belirten Karataş, ilk günden beri kombiden sesler geldiğini ve bu durumu yetkililere bildirdiklerini ancak herhangi bir çözüm bulunamadığını ileri sürdü.

Evlerinin kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Karataş, “Olay kimsenin evde bulunmadığı bir saatte meydana geldi. Eğer ben ve çocuklarım evde olsaydık Allah korusun büyük bir facia yaşanabilirdi. Evim, özelikle de mutfağım kullanılmaz hale geldi. Olay ile ilgili karakolda ifade verdim. İtfaiye raporuna göre yangın elektriğe bağlı bir sorundan dolayı çıktı. Doğalgaz şirketi ve VEDAŞ hakkında şikayetçiyim. Zararımın karşılanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Karataş ailesinin evininin kombisinde çıkan yangın kentte doğalgaza bağlı çıkan ilk yangın olarak kayıtlara geçerken, yangın Hakkari’de kombilerin güvenli ve sağlıklı bağlanıp bağlanmadığı sorusunu da gündeme getirdi.

Uzmanlar, Kombi ve doğalgaz yakıcı cihazların bakımlarının can güvenliği için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguluyorlar.

e8552b99-e2a7-44a2-b59f-fae250999d61.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.