Hakkari'de bir cenaze bulundu, Cemre ve Miraç aranıyor!

Hakkari'de bir cenaze bulundu, Cemre ve Miraç aranıyor!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Zap Deresi'ne uçan araçtan fırlayan ve akıntıya kapılan 3 kişiden 1'inin cenazesine ulaşıldı. Bölgeye hala bir kurtarma ekibi gelmezken, vatandaşlar ilkel yöntemler ile arama çalışmaları yapıyor.

ZEKİ DARA / HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak dereye uçan araçta akıntıya kapılıp kaybolan 3 kişiden 50 yaşındaki Elif Önal’ın cenazesi sabah saatlerinde bulundu.

Hakkari’de su altı dalgıç ekibinin olmaması nedeniyle Bitlis’ten istenen ekipler gelmeyince vatandaşlar; 2 yaşındaki Cemre ve 4 yaşındaki Miraç Önal ise tahta ve bidondan yaptıkları kayıklar ile arıyorlar.

Olay yerine gelen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da yetkilileri geç kalmakla suçladı.

'Bu kadar keskin ve debisi yüksek dereler varken yolun kenarına sağlam bir bariyer kurulmaması düşündürücüdür' diyen Akdoğan, bunu yapmanın çok zor olmadığını kaydetti.

Akdoğan şunları söledi: "Bu hükümet için çok zor oluyor. Yüksek dağların başına kalekol yapan hükümete yapıyorsanız yapın ama buraya da yapın. Bütün Hakkari sınırları içerisinde yapılacak yol çalışmasının maliyeti bir kalekolun maliyeti kadar değildir. 21. Yüzyılda keleklerin üzerinde devletin yapamadığını köy halkı yapıyor. Burada insanları kurtarmaya çalışıyor. Dünden beri Bitlis’ten ekip gelecek. Burada bu küçük gölettin içerinde aramasını yapacak. Kaplan hızı ile bu işlere müdahale eden bir zihniyet olabilir mi? Gelmiş bizim başımıza askeri dikmişler. Askerden önce sizin buraya ekiplerinizin gelmesi gerekiyordu. Cemre ve Miraç’ı aramaya devam ediyoruz. Devlet daha yeni uyanmış yeni yola çıkmış bunu kabul etmek mümkün değildir”

Cenazesi sudan çıkartılan Elif ve Banu Önal'ın cenazeleri Hakkari'de toprağa verilirken, 2 yaşındaki Cemre ve 4 yaşındaki Miraç Önal'ı arama çalışmaları devam ediyor.  

Dün öğle saatlerinde Aydın Önal yönetimindeki 42 SL 601 plakalı araç Hakkari- Yüksekova karayolunun 17'nci kilometresindeki Çakmak (Pilonk)  mevkiinde  kontrolden çıkarak, 20 metrelik şarampolden Zap Deresi'ne uçmuştu. Araçtaki 41 yaşındaki Banu Önal hayatını kaybederken, şoför Aydın Önal, Nesibe Önal, Sevim Önal, Samet Önal ile Fazile Kurt yaralanmış Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

video-ikonu-002.png

5-034.jpg

1-083.jpg

3-054.jpg

6-026.jpg

7-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum