Hakkari'de Bellerine Halat Bağlayıp, Çatıları Kardan Temizliyorlar

Hakkari'de Bellerine Halat Bağlayıp, Çatıları Kardan Temizliyorlar

Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı kimileri için yeni bir gelir kapısına dönüştü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı kimileri için yeni bir gelir kapısına dönüştü. Binaların çatılarında biriken kar kütleleri, günlüğü 100 TL karşılığında temizleniyor.

Ekmek parası için kar temizleme işi yapanlar, yüksek binalarının çatılarına bellerine bağladıkları halatlarla çıkıyor. Ardından da tonlarca ağırlıktaki kar kütlelerini kürek yardımıyla kontrollü şekilde aşağı atıyor. Kar temizleme işi yapan Fikret Özdemir, binaların çatılarında kar kütlelerini temizleyerek ekmek parası kazandığını belirterek,Tehlikeli bir iş. Ancak ekmeğimizi böyle kazanıyoruz. Günlük 100 lira alıyoruz. Çok tehlikeli bir iş, ama bu işi yapmasak aç kalırız dedi.

1-950.jpg3-677.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.