Hakkari'de Belediyenin Söktüğü Kilit Taşlarını Vatandaş Kapıştı

Hakkari'de Belediyenin Söktüğü Kilit Taşlarını Vatandaş Kapıştı

Hakkari'nin yeniden inşası kapsamında başlatılan alt yapı ve yol çalışmalarında daha önce döşenen kaldırım taşları vatandaş tarafından adeta kapışıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaklaşık 3 ay önce başlatılan ve kent merkezi başta olmak üzere bir çok mahallede yollar kazılıp alt yapı çalışmalarına başlandı. Hakkari genelinde  yolların yüzde 60’ında onarım ve yeniden yapılması çalışması yapılıyor. Bu kapsamda daha önce yollara döşenen kilit taşlar da yerlerinden sökülüyor. Sökülen bu kilit taşlar vatsandaşın Hakkari Belediyesine müracaatı üzerine, belediye bu kilit taşlarını halka ücretsiz veriyor.

Ücretsiz dağıtılan bu kilit taşları vatandaş adeta kapıştı. Vatandaş kiraladığı kamyonlarla bu kilit taşlarını evine taşıyor ve evinin önünü kilit taşlarıyla döşüyor. Böylece kışın çamurundan ve yazın tozundan korunmak istiyor.

Belediye’nin dağıttığı bu kilit taşlarını alan Ali akboğa isimli vatandaş; ‘’ Hakkari Belediyesi’nin Hakkari’yi yeniden inşası kapsamında başlattığı çalışmalar kapsamında yollardan ve kaldırımlardan söktüğü kilit taşlarını almak için belediyeye başvurdum. Belediye de dilekçemi onayladı. 4 kamyon kilit taşı aldım. Evimin önünü kilit taşlarıyla döşüyorum. Millet kilit taşı almak için sırada bekliyor. Ben 4 kamyon için iki gün sırada bekledim. Evimin önü az da olsa bu tozlardan arındırdım’’ şeklinde konuştu.

19987368_10154987431093795_1095844818_n.jpg19964870_10154987431073795_449857050_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.