"Hakkari'de Bayram alışverişinizi küçük esnaftan yapın"

"Hakkari'de Bayram alışverişinizi küçük esnaftan yapın"

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, son günlerde Hakkari'de açılan zincir marketlerin esnafları iflasın eşiğine getirdiğini söyledi.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, vatandaşların bayram alışverişlerini küçük esnaftan yapması için çağrıda bulundu.

Daha önce bir olan marketler zincir sayısının nüfusu az olan ilimizde sayısını beş'e çıkartması üzerine birçok esnafın iflasın eşiğine geldiğine dair esnafların kendilerine başvurduğunu ifade eden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.

'Ulusal firmaların çoğalması nedeniyle yerel esnafın işlerinin azaldığını bildiren Akboğa, "Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlarımız bayram alışverişine başladılar. Vatandaşlardan tek isteğim yerel esnafına sahip çıksınlar. Çünkü yerel esnafından alışveriş yaparlarsa ilimizin parası ilimizde kalacaktır. Ulusal firmalardan alışveriş yaparsak ilimizin parası ilimizden çıkmış olacaktır. İlimizde gün geçtikçe çoğalan ulusal marketler mahalle içlerine kadar girdiler. Marketler sadece bir sektörümüzü etkilemiyor, 60'tan fazla mesleği etkiliyor. Bu marketler nedeniyle birçok esnafımız dükkânına kilit vurdu. Birçok esnafımız da vurma noktasına geldi. Halkımız, yerel esnafımızdan alışveriş yaparak, yerel esnafımızın ayakta kalmasına yardımcı olacak ve böylece ulusal marketlerin çoğalmasına da engel olmuş olacaktır." dedi.

Yerel esnaftan alışveriş yapıldığı takdirde Hakkari'nin de kazanacağına değinen Akboğa, "Vatandaşlarımız giyim, ayakkabı, gıda, aksesuar, kozmetik alışverişini esnaf işletmelerimizden yapsınlar. Fiyat konusunda bir farklılık olmadığını görecekler. Vatandaşlarımız bayram şekerini, çikolatasını, meşrubatını, kolonyasını ve tüm ihtiyaçlarını mahalle veya çarşı bakkalımızdan yaparak esnaflarımızı sevindirsin ve onlara bayram sevinci yaşatsın. Yerel esnafımızdan alışveriş yaparak hem esnafımız kazansın hem Hakkari kazansın. Şimdiden tüm Hakkarili hemşerilerimizin, İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum