Hakkari’de baskılı Poşet üreten Atölye açıldı

Hakkari’de baskılı Poşet üreten Atölye açıldı

Hakkarili genç girişimci, Cihan Acer; kentin ilk baskılı poşet atölyesini kurdu. Yaklaşık 370 bin TL’ye mal olan atölye ile Hakkari ve ilçelerindeki iş verenler kendi firmalarının ismi ile poşet baskısı yapabilecek.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER 


İşsizliğin Türkiye ortalamasının üstünde olduğu Hakkari’de genç girişimci Cihan Acer, kurduğu poşet üretim atölyesinde baskılı ve baskısız poşet üretimine başladı. 
5 ay önce açılan ve 370 bin TL’ye mal olan atölyede 5 kişi istihdam ediliyor. 
Genç girişimci Cihan Acer, bir ilke imza attıklarını belirterek Hakkari’nin ihtiyacı olan poşet üretim atölyesi sayesinde kentteki işletmelerin dışarıya bağımlı kalmadan istediği desende ve renkte uygun fiyata poşet ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. 

Acer ´´Esnafımız baskılı poşet konusunda farklı illerdeki fabrikalardan poşet almak zorundaydı. Şimdi Hakkari'de kurduğumuz bu atölye ile Hakkari merkez ve ilçelerindeki esnafların poşet ihtiyacını gidereceğiz. Poşet hammaddesini dışarıdan alıyoruz ve burada kendi makinelerimizle bu poşetleri baskılı ve baskısız olarak üretmeye çalışıyoruz. Makinelerimizin tamamı yurt dışından geldi ve maddi anlamda bize çok masraflı oldu fakat ne mutlu bize ki Hakkari için böyle bir hizmeti veriyoruz.

Ürettikleri poşetlerin çevre dostu olduğunu anlatan Acer, Mart ayında geri dönüşüm makinesi alacaklarını belirtti ve ekledi: “Alacağımız bu makine sayesinde çöpe atılmış naylon ve plastik malzemelerin geri dönüşüm sağlanacak. 5 ay önce hizmet vermeye başladık. 5 kişiyi istihdam ediyoruz. Talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. İleride çift vardiyaya geçip 15 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz.”

Atölyede günde yaklaşık 600 ile 1000 kilogram arasında poşet üretimi yapılırken, Hakkari’nin ilk baskılı poşet üretim atölyesi sahibi Cihan Acer ise kurdaki yükselişe rağmen işlerinin yolunda olduğunu belirtti ve kurdaki yükselişi fiyatlarına yansıtmayacaklarını sözlerine ekledi.

308c7f28-87c5-48f8-a0fb-56d27f5a45db.jpg5571737c-81f8-42f1-a0cd-16c86148c7d2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.