Hakkari’de ‘Barış şöleni’

Hakkari’de ‘Barış şöleni’

1 Eylül Dünya Barış Günü Hakkari’de HDP, KESK, DİSK, İHD öncülüğünde düzenlenen bir şölen ile kutlandı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) Genel İş Hakkari Temsilciliği ve İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi tarafından organize edilen Barış Şöleni Ulu Cami önündeki Kent Park’ta düzenlendi.

Polis şölenin düzenlediği parkın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken alana girenler üst aramasından geçirildi. 
Şölene HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari Belediye Eş Başkanları Cihan Karaman ve Hümeyra Armut, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Remziye Yaşar, İl Genel Meclisi Eş Başkanı Nazmi Çoşkun, Barış anneleri, HDP, il ve ilçe yöneticileri, Emek ve Demokrasi Bloğu bileşeni sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile il genel ve belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşması KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Musa Bor tarafından yapıldı. 

Bor, barış içinde ülke ve bir dünya bırakmak için savaş politikalarına geçit vermeyeceklerini söyledi. 
Şölene katılan kitleye hitap eden HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladı ve ‘İnadına barış İnadına Özgürlük diyoruz “ dedi. 

Hükümetin Suriye politikasındaki başarısızlığının faturasını HDP’ye çıkarttığını savunan Coşkun, “Ak Parti ve MHP ittifakı ekonomik, sosyal ve siyasal olarak derin bir kriz yaşamaktadır. İçeride ve dışarıda savaş politikaları yürütülüyor. Bu da toplumsal kaosu derinleştiriyor. Rojava ve Suriye’deki politikaları tutmamaktadır. Bu başarısızlığının faturasını HDP’ye çıkarmaya çalışıyor. En son yerel seçimlerdeki yenilgisinin ardından 3 büyükşehir belediyemize kayyum atadı. Ve böylece siyasi bir intikam operasyonu gerçekleştirdi. Bizler bu atanan kayyumları tanımıyoruz” dedi. 

Şölende söz alan HDP Hakkari milletvekili Sait Dede ise içinde bulunulan ortamda en çok ihtiyaç duyulan şeyin barış için kalkan bir el söylenen bir söz ve bir haykırış olduğunu söyledi. 

Hakkari’de her vatandaşın çatışma ortamından etkilendiğini anlatan Dede, “Bugün bu alanda bulunan ve Hakkari’de yaşayan herkesin yaşamı çatışma ve savaş ortamından geçmiştir. Ve bugün bu halk yine bu alanlarda barışı haykırmaya devam etmektedir. Bizden öncekiler alanlarda, mahallelerde barışı haykırmışlarsa bizler de barışı haykırmaya devam edeceğiz.  
 
Hükümetin kayyum politikalarını eleştiren Dede, “Yalan ve iftiralarla belediye eş başkanlarımızı, belediye meclislerimizi görevden aldılar. Ama bu halk 31 Marta da 23 Haziranda da bu iktidara en büyük tokatı vurmuştur. Vurmaya da devam edecektir. İktidar dış politikada bir çıkmaza girmiştir. İçeride yine sosyal siyasal olarak sıkışmış bulunuyor. Bunu örtmek için 19 Ağustosta açık bir darbe yapmıştır. “ şeklinde konuştu. 

Hakkari’deki 1 Eylül Barış şöleni müzik dinletisi ve çekilen halayların ardından sona erdi. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.