Hakkari'de baharda karla mücadele devam ediyor

Hakkari'de baharda karla mücadele devam ediyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kar kalınlığının 7 metreyi bulduğu üs bölgesi yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye'nin genelinde sıcak havalar etkili olmaya başlarken, Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan İkiyaka Dağları'nın yakınındaki Göllerbaşı bölgesinde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

10 GÜNDÜR ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği'nin karla mücadele ekipleri, karla kaplanan askeri üs bölgelerine ulaşım sağlayan 16 kilometrelik yolun açılması için 10 gündür aralıksız yoğun bir çalışma yürütüyor.

KAR KALINLIĞI 7 METREYİ BULUYOR

Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede ekipler, kar küreme araçlarının yanında ekskavatör de kollanmak zorunda kalıyor. Bölgedeki yolun bir hafta içerisinde kardan tamamen temizlenerek ulaşıma açılacağı belirtiliyor.

Hakkari il Özel idare yol ulaşım müdürü Mehmet Salih Boz ise; Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek kapalı olan mezraların yolunu açacaklarını söyledi.

1-20200604103729.jpg3-20200604103729.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.