Hakkari'de Avrupa Spor Haftası kutlandı

Hakkari'de Avrupa Spor Haftası kutlandı

Hakkari'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonundan gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ile tüm dünyada geleneksel olarak her yıl 23-30 Eylül tarihlerinde Avrupa Spor Haftası ilan edildiğini söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamından Türkiye'de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusun tamamının, spor ve fiziksel aktiviteyle bu projenin parçası olması hedeflenmiştir. Ayrıca 81 ilimizde ortak sosyal medya kampanyaları düzenlenerek, spor ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmak için organizasyonlar gerçekleştirilmektedir."

Konuşmanın ardından sporcular, atletizm, futbol, badminton, masa tenisi, voleybol ve vücut geliştirme branşlarında gösteri yaptı.

Gösterilerin ardından sporcular ve antrenörler Çevre Yolu'ndan çarşı merkezine yürüdü.

Etkinliklere, Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu Araştırma ve Ar-Ge Kurulu Başkanı Sıtkı Zerek, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Sabri Demir, Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari Temsilcisi Yakup Aktaş, antrenör, sporcu ve aileleri katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.