Hakkari'de av yasağı 1 Mart'ta başlıyor!

Hakkari'de av yasağı 1 Mart'ta başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. bölge Müdürlüğü Hakkari Şube Müdürlüğü av yasağının 1 Mart tarihinde başlayacağını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

DKMP'den yapılan açıklamada, Merkez Av Komisyonunun, av yasağını, Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alarak belirlediği kaydedildi.

Komisyonun, 2019-2020 av sezonu için kapanış tarihini 1 Mart olarak belirlediği aktarılan açıklamada, av sezonunun kapanış tarihi itibarıyla av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı anımsatıldı.

Yeni av sezonunun, takriben Ağustos 2020 itibarıyla açılacağı belirtilen açıklamada, bu süreçte ülke genelinde avcılık faaliyetlerinin yasak olacağı ifade edildi.

Toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi anımsatılan açıklamada, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada bu hususlara uymayanlar hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari İl Şube Müdürlüğünce gerekli yasal işlemler yapılacağı uyarısı yapıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.