Hakkari'de aşiret liderleri ve kanaat önderleri ile dayanışma yemeği

Hakkari'de aşiret liderleri ve kanaat önderleri ile dayanışma yemeği

Hakkari' ve ilçelerindeki aşiret reisleri ve kanaat önderleri dayanışma yemeğinde bir araya geldi

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

AK Parti eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Hakkari ve ilçelerindeki aşiret liderleri ve kanaat önderlerine evinde dayanışma yemeği verdi.Yemekte konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak , 16 Nisan'da yapılacak olan referandum seçiminde halkın kendi hür idaresini hiç bir örgüt,aşiret ve grubun baskısı altında kalmadan saldığa yansıtması için kolluk görevlilerinin gerekli tüm önlemleri aldığını söyledi.

AK Parti eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Hakkari ve ilçelerindeki aşiret liderleri, ileri gelenleri ve kanaat önderlerine, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum seçimi öncesi dayanışma yemeği verdi. Özbek'in Yeni Mahalle'deki evinde verdiği dayanışma yemeğine; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ömer Pakiş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberdoğlu, HDP eski Milletvekili Esat Canan, Yüksekova -Büyükçiftlik Beldesi Bağımsız Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya , il ve ilçelerindeki aşiret liderleri ile 150'ye yakın kanaat önderi katıldı.

dsc_3712.jpg

Yemek öncesi açıklama yapan AK Parti eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, davetlerine icabet eden bütün davetlilere teşekkür ederek şöyle konuştu:

 "Bizleri kırmadınız buraya kadar Derecik'den, Esendere'den, Şemdinli'den, Çukurca'dan, Yüksekova'dan ve Hakkari merkezden gelen siz davetlilere teşekkür ediyoruz. Bu yemeğin amacı birlik, beraberlik, dayanışma bir arada konuşup sorunlarımızı hep beraber tartışıp çözüm yollarını aramak. Devletiyle, milletiyle , bütün halkıyla beraber bir araya gelip konuştuğumuzda bir sürü sorunumuzu da beraber halledeceğimize inanıyorum. Bu günden itibaren de inşallah en kötü günümüz böyle geçer. Birlikte, beraberlikte bereket doğuyor. Bugün bir araya gelen her insanın çok iyi niyetle yani bu yaşadığımız kötü günleri unutarak daha güzel günlere kavuşmak için birlik, bearberlik içinde el ele vererek, omuz omuza sorunlarımızı ortadan kaldırabiliriz. Buraya herkesi çağırmak isterdik. Ama maalesef koşullarımız bu kadar. İsterdik ki, bütün insanlarımızla daha da birlikte olalım.Eğer birilerini unuttuysak şimdiden kendilerinden özür diliyorum."

 AŞİRETLERİ İLERİ GELENLERİ HALKLA -DEVLET ARASINDA TERCÜMANLIK GÖREVİ YAPIYOR'

 Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, Hakkari ve ilçelerindeki aşiretlerin ileri gelenleri ve kanaat önderlerini hepsini bir arada görmenin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.

dsc_3732.jpg

 Eski Milletvekili Özbek'in verdiği nazik davetten dolayı kendisine teşekkür ettiklerini belirten Vali Toprak şöyle konuştu:

 "Mutallip bey bu fikri benimle paylaştığında böyle bir toplantıda arkadaşlarımızla beraber olacağımıza çok mesut olacağımızı , bizim amacımızın ad zaten sık sık bir araya gelmek olduğunu, Valiliğimizin de duruma göre ayda bir, iki ayda bir bu toplantıları tertip ettiğini ve kendisinin de böyle bir şey düzenlediğinde katılacağımı ve mutlu olacağımı söylemiştim.O da sağ olsun bugün sizleri davet etmiş. Gerçekten Hakkarimizin her köşesinden şu anda aramızda arkadaşlarımız var.Tabi bu bölgenin bir özelliği , gereği olarak belli bir kesimin, belli bir toplumun önde gelenleri ve temsilcileri olarak sizlerle konuştuğumuzda ulaşamadığımız, gidemediğimiz, göremediğimiz kişilere de tercüman olmuş oluyorsunuz. Sizlerin vasıtasıyla hem onlara iyi dileklerimizi, sevgilerimizi, saygılarımızı iletmiş oluyoruz. Hem onlardan gelen iyi niyetleri , dilekleri, talepleri duymuş oluyoruz sizlerle.Onun için burada bulunan arkadaşlarımız vesilesiyle ben inanıyorum ki 100 bin nüfus topluma sesimizi duyurmuş olacağız. Onun için kendimi de bugün itibariyle mutlu, mesut hissediyorum. Hakkari'de bizden önceki Valililerimizin, komutanlarımızın, emniyet Müdürlerimizin özellikle benden önceki Valilerin çok verimli çalışmaları dolayısıyla geldiğimizde bazı operasyonlar sona ermiş, bazı sıkıntılı dönemler bitmiş,huzur için gerekli zeminin hazır olduğu bir Hakkari bulduk. Fakat tabi halkımız bu sıkıntılı dönemlerden sonra bir tedirginlik içerisindeydi. Fakat çok şükür ki, çalışma arkadaşlarımız Başsavcımız başta olmak üzere Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutamız, askeri birliklerimizin komutanları, Belediye Başkan Vekilimiz , Vali yardımcılarımız , Kaymakamlarımız idarecilik konusunda vatandaşla ilişki manasında, devletimizin daha güzel idare edilmesi manasında çok iyi niyetli, çok kabiliyetli arkadaşlarımızın olduğunu büyük bir memnuniyetle gördük. Bunlarla beraber bu sıkıntılı günleri unutmak, hafızalardan silmek ve mutluluk dolu, huzur dolu asayiş yönünden hiç bir endişemizin, sıkıntımızın olmadığı hükümetimizin de açıkladığı üzere bu cazibe merkezlerinin de tetikleyici rolü ile beraber bu bölgenin sorunu olan işsizliğe çözüm bulabilmek, işte çukurlu yollardan kurtulmak , akmayan çeşmelerden su akmasını sağlamak, kanalizasyonları inşa etmek , turizmi canlandırmak, gençlerimize yatırım yapmak gibi hizmetler yapmak üzere hep beraber kollarımızı sıvadık"

dsc_3724.jpg

 VALİ TOPRAK: AMACIMIZ HALKIMIZIN İDARESİNİN ÖZGÜR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMASIDIR

 16 Nisan'da yapılacak olan referandum seçiminde herkesin huzur içinde sandığa giderek oyunu kullanmalarını için güvenlik güçlerinin gerekli tüm önlemleri aldığını anlatan Vali Toprak konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Her seferinde aşiretlerin tüm ileri gelenlerini böyle karşımızda görmek bu davetlerimizin karşılık gördüğünü görüyoruz. Tabi bu da bize güven veriyor. Çünkü biz de size güveniyoruz. Yani bu uyum, birlik , beraberlik olduğu zaman sorunların çözümü konusunda işin yüzde 90'ı demektir. Biz bu birlik , beraberliğimizi muhafaza ettirdiğimiz sürece bu bahs etmiş olduğumuz sorunları çözümü yönünde hiç bir engel önümüzde duramaz. Önümüzde de bir referandum süreci var.Onu da kazasız , belasız herkesin özgür iradesini sandığa yansıttığı, hiç bir örgütün, aşiretin veya bir grubun baskısına maruz kalmadan özgür iradesiyle kullanabilmesi için, hiç bir engel önlerinde kullanması için kolluk kuvvetlerimiz 24 saat kafa yoruyorlar. Amacımız halkımızın iradesinin özgür şekilde sandığa yansıtmasıdır. Halkımız okur değerlendirir. Neyi uygun görürse oyunu kullanır. Bizim amacımız bu ortamı temin etmek. Onun için buradaki vatandaşlarımız Polise, jandarmamıza güvenerek herhangi bir sıkıntı veya baskıya maruz kaldığında bunu kabullenmemeleri ve bizlerle irtibata geçmelerini istiyoruz"

dsc_3772.jpgdsc_3813.jpgdsc_3811.jpgdsc_3808.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.