Hakkari’de Asfalt Çalışmamalarına Kurban Kesilerek Başlandı

Hakkari’de Asfalt Çalışmamalarına Kurban Kesilerek Başlandı

Hakkari'de alt yapı çalışmalarının tamamlandığı Hakkari-Van karayolu ve mahalle yolların Asfalt Çalışmamalarına Kurban Kesilerek Başlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de alt yapı çalışmalarının tamamlandığı Hakkari-Van karayolu ve mahalle yolların Asfalt Çalışmamalarına Kurban Kesilerek Başlandı.

Hakkari Belediyesi'ne 11 Eylül'de kayyum olarak atanan Vali Yardımıcısı Cüneyt Epcim, yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Hakkari dönüşüm programı' kapsamında 2017 yılı başlarında altyapı çalışmalarına başladıklarını ve şu ana kadar çalışmaların yüzde ellisi tamamladıklarını anlatan Belediye Başkan Vekili Epcim, altyapısı biten yollara da ilk kez kaliteli asfalt döktüklerini belirtti. 

Epçim: "Türkiye'nin en zor içme suyu projesini şu anda Hakkari'de uyguluyoruz. 3 bin 500 rakımlı Berçelan ve Golan yaylalarından Türkiye'nin en sert, en zor coğrafyasının olduğu bölgeden 65 kilometre isale hattıyla 3 bin 500 rakımdan bin 500 rakıma kadar şehir merkezine içme suyu getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmamız şu anda devam ediyor. İçme suyunu yıl sonu itibariyle çözeceğiz. Bu proje, Türkiye'nin en zor projelerinden biri. Güzel neticeler alıyoruz.Hakkari halkını alt yapı çalışmaları noktasında biraz yoruyoruz.Tozlu, çamurlu bir ortam bazen oluşuyor. Ama bir taraftan da kanalizasyon çalışmamızı da içme suyuyla birlikte götürerek özellikle 150 kilometrelik alanda kanalizasyon şebeke hattını da tamamen yeniliyoruz. Ayrıca hızlı bir ilerleme sağlıyoruz. Şu an itibariyle yüzde 50'ye yaklaştık.Kanalizasyon, içme suyu, yağmur drenaj hattını ilk defa Hakkari'de projelendirdik.İlk defa yağmur suyu drenaj hattını yapıyoruz’ dedi.


Kentin şu anda şantiye görünümünde olduğunu da belirten Epçim, "Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın, hükümetimizin bizlere sağladığı fırsatlarla Hakkari’mize en iyi hizmeti sağlama noktasında çalışıyoruz. 

Bunun yanı sıra alt yapı, yol çalışmaları ve dere ıslahı çalışmalarımız var. Şu anda 3 derede ıslah çalışmamız tamamlanmak üzere. Islahı yapıldı, Dere ıslahı çalışmalarımız, özellikle çevre temizli noktasında Hakkari’mize önemli bir katkı sunacak. Bu yıl Hakkari'de yaptığımız bu çalışmalar halkta ayrı bir memnuniyet oluşturdu. Kültürel konularda da çok önemli adımlar atıyoruz. Özellikle daha önceleri şehre şer üreten Kültür merkezimiz, şu anda şehirde bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü bir merkez olma konumuna doğru ilerliyor. Örneğin 5 tane dengbejimizi yöre insanının geleneksel kültürüne katkı sunmaları için belediyemizde işe aldık. Bunlardan çok ciddi düzeyde yararlanıyoruz. Yine yaratıcı dramlardan, müzik kurslarına kadar kültür merkezimizde çok çeşit çalışmalar yapılmaktadır. Bunlar da halkta ciddi bir memnuniyet oluşturmaktadır. Belediyecilikte kurumsallaşma adına çok ciddi adımlar attık. İhale yapamaz, mevzuatı çeviremez durumdan, şu anda mevzuatı çevirebilir kendine yeterliliği sağlamış bir belediyeye dönüştürdük. Özellikle borç konusunda çok ciddi atımlar attık."

Hakkari'nin yüzde 45'inin çocuklardan oluşan bir şehir olduğunu ve onlara yönelik çalışmalar yaptıklarını da belirten Epçim, şöyle dedi: 

"En önemli hizmetlerden bir tanesinin de çocuklara hizmet olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca şehrin merkezinden belediye bütçesinden 3 tane park yapıyoruz. Bunun dışında kışın da çocukların yararlanabileceği oyun alanlarının yapılması için çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızda bizlere destek verip, bu fırsatı bizlere sunan Başbakanımıza, Çevre Şehircilik Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum. 2017 yılı içerisinde 200 milyon ödenek bu çalışmalara ayrılmış vaziyette. Bu çalışmalar gelecek yılda da devam edecek." Dedi.

6-034.jpg4-065.jpg2-110.jpg1-120.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum