Hakkari'de arkadaşının yerine sınava girerken yakalandı

Hakkari'de arkadaşının yerine sınava girerken yakalandı

Hakkari'de, İ.D isimli şahıs arkadaşının yerine ehliyet sınavına girmeye çalışırken yakalandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de, Halk Eğitim Merkezinde yapılan Elektronik Ehliyet Sınav Merkezinde ehliyet sınavına arkadaşının yerine giren, İ.D isimli kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli, yapılan sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere Atatürk Polis Merkezine götürüldü. Şüpheli şahsın yapılan sorgulamasında daha öncesine ait aynı suçtan aranması olduğu öğrenildi.

İ.D hakkında soruşturma başlatıldı.

Hakkari il Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Hakkari İl Merkezi Halk Eğitim Merkezinde yapılmakta olan Elektronik Ehliyet sınavında son zamanlarda başkasının yerine sınava girdiği yüz tanıma sisteminden tespit edilen 7 şahsa bir yenisi daha eklendi.  Bilindiği gibi yapılan e-sınavda (03/12/2019) günü 6 Şahıs, 07/12/2019 günü 1 şahıs, sınava girme girişimi sınav merkezi gözetmenlerinin ve Polisin başarılı girişimleriyle sonuçsuz kalmış, bunlara 09/12/2019 tarihinde bir yenisi daha eklenmiştir.

Olay 09/12/2019 günü saat 20.00 sıralarında Hakkari İl Merkezi Halk Eğitim Merkezinde yapılmakta olan Elektronik Ehliyet Sınav Merkezinde meydana geldi. İddiaya göre İ.D isimli şahıs e-sınav merkezinde yapılan ehliyet sınavına başkasının yerine girmek istedi. Polis ekipleri, başkasının yerine sınava girmek isteyen 1 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheli, yapılan sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere Atatürk Polis Merkezine getirildi. Şüpheli şahsın yapılan sorgulamasında daha öncesine ait aynı suçtan aranması olduğu anlaşıldı''
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.