Hakkari’de “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi

Hakkari’de “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi

​Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

Valilik binası önünde toplanan sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanligil ve yüzlerce sporcu davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Ellerinde trük bayrakları bulunan sporcular kortej halinde çevre yolu üzerinde yürüyüşlerini sürdürdüler. Davul zurna ekibine eşlik eden sporcular  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne kadar yürüyüş düzenlediler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan ve her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını sağlamak ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

 

Müdür Güldal,” Amatör Spor Haftası" bu yıl 07-13 Ekim 2019 tarihleri arasında tüm Türkiye'de farklı etkinliklerle kutlanacaktır. İlimizde de " Amatör Spor Haftası Etkinlikleri" kortej yürüyüşümüz ile startını vermiş bulunmaktayız. Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdendir. Bu amaca ulaşmak için il müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amatör Spor haftası Etkinlikleri kapsamında 6 farklı branşta spor etkinliklerimiz olacaktır. Bu hafta vesilesi ile 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Amatör Spor haftasına katılacak olan sporcularımıza görev alacak idareci antrenör ve hakem arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından judo ve güreş takımı sporcuları birbirinden güzel gösteriler sergilediler. Miniklerin gösterisi çevrede toplananlar tarafından büyük alkış aldı.

01-245.jpg02-199.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.