Hakkari'de Aile Destek Merkezi Sergisi açıldı

Hakkari'de Aile Destek Merkezi Sergisi açıldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık, Hakkari kadınının gayet iyi durumda olduğunu söyledi.

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu,  İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Sosyal Yardımlaşma Vakfı İl Müdürü Sait Abdullahoğlu ile birlikte Sosyal ve Dayanış Vakfı Bünyesinde faaliyet yürüten Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerler tarafından hazırlanan sergiyi ziyaret ettiler.

Medrese Mahallesinde bulunan Aile Destek Merkezinde yapılan sergiyi gezen Vali Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak kadınların her şeyin en güzeline layık olduğunu söyledi.

 Vali Akbıyık,” Farklı dallarda 10 kurs, 2 koordinatör, 12 usta öğretici ve 227 kursiyer eğitim görüyor. Kadınların anne, kız kardeş, evlat ve eş olduğunu belirten Vali Akbıyık, kadını aşağılamak doğanın tabiatına aykırdır. Hakkari'de kadının yeri gayet iyi durumda.

İnşallah bundan sonra alınan tedbirlerle son yıllarda aile ve kadına yönelik çıkarılan yasalar ve düzenlemelerle illerdeki denetimler  emniyet ,  jandarmada kurulan birimler İç İşleri Bakanlığımızın bu konudaki gayretleri hepsi kadını korumak, yüceltmek ve iyi duruma getirmek için.

Bu duygu düşüncelerle Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz. Aile Destek merkezleri bizim için önemli. Burada kadınlar birçok ürünler ortaya koyuyor.

İstihdama yönelik birçok kurslar açılıyor. Hakkari merkezde şuan iki tane Aile Destek Merkezi var. İnşallah bundan sonraki süreçte bunların sayısını artırırız” dedi.

Vali Akbıyık, sergide bulunan gelin ve damatlar ile sergide yer alan aşçılık, pastacılık, muhasebe, giyim, tirikotaj, dikiş nakış, el sanatları, kuaför ve kreş bölümleri ziyaret ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergide Vali Akbıyık ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Komiseri Elif Dediş ve beraberindeki kadın polisler kadınlara şal ve gül hediye ettiler.

1-20210308192539.jpg2-20210308192539.jpg3-20210308192539.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.