Hakkari’de Ahilik Haftası etkinlikleri

Hakkari’de Ahilik Haftası etkinlikleri

Hakkari’de 31. ‘Ahilik Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Hakkaride belirlenen İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) ile Hakkari Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ’31 Ahilik Haftası’ etkinliği gerçekleştirildi.

Hakkari Ticaret İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epçim, Vali Yardımcısı İdris Koç,  Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharem Tekin, meslek odalarının yetkilileri ile kurum müdürleri katıldı. 

Saygiı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda Ahili’ği konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Programda bir açıklama yapan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin,  programa katılan protokol üyelerine teşekkür ederek,  31. Ahilik haftasının hayırlı olmasını diledi. 

Ahilik’in, esnafın hayat anlayışına ve dünya görüşüne uygun olduğunu ancak esnaf dışındaki meslek erbaplarını da bünyesinde barındırdığını anlatan Tekin, bu geleneğin Anadolu da, Anadolu dışında, Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslara kadar yayılan sivil bir yapılanma olduğunu ifade etti. 

‘Ahiliğin temel kuralı alın teriyle geçinmektir’ diyen Tekin,  Ahilik felsefesinin yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkesine dayandığını  bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemi olduğunu ifade etti.  

İl Ticaret Müdürü Salih Çiftçi ise Ahilik Haftası etkinliğine katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  Anadolu toprakları Ahilik gibi kendinden sonraki zamanları aydınlatan, etkileyen, biçimlendiren bir hayat uslübunu ortaya çıkartıştır diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Hakkari’de yılın Ahisi seçilen Tahir Kazandıoğlu,  Yılın Kalfası Seyhan Üzüm ile İlin Çırağı Rubar Değirmenci’ye sırasıya Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epçim, Vali Yardımcısı İdris Koç ile Defterdar Mehmet Ar tarafınan plaket verildi. 

Plaket törenin ardından programa katılanlara ikramda bulunuldu.

a5.jpg

a6.jpga7-001.jpg

a1-001.jpga2.jpga3.jpga4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.