Hakkari'de ahıra dadanan kurtlar 79 koyunu telef etti!

Hakkari'de ahıra dadanan kurtlar 79 koyunu telef etti!

Hakkari’nin Kaymaklı köyüne bağlı Sütlüce mezrasına inen kurt sürüsü girdikleri ağırda 79 koyunu telef etti, 8 koyunu da yaraladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/ SERKAN KAYA

Olay, Hakkari'nin Kaymaklı köyüne bağlı Sütlüce mezrasında meydana geldi.

Aç kalan kurt sürüsü akşam saat 21;00’da Kamil Erdem’e ait ağıra girerek 79 koyunu öldürdü, 8 koyunu yaraladı ve 2 küçük köpeği de parçalayarak telef etti.

Henüz süt evresinde olan onlarca kuzunun annesiz kaldığı olayda maddi zararın yaklaşık 100 bin TL olduğu öğrenildi.

Bölgede kışın yoğun geçtiği dalarda aç kalan kurt sürüsü dün akşam aynı anda 3 farklı ağıla girdi. Köy meydanında kurtların dolaştığını fark eden köylüler hemen ağırlarına koştu.

Ağırda telef olan hayvanların kapı arkasına yığılmasından dolayı köylüler kapıları kırarak içeri girmeye çalışırken, kurtlar girdikleri camdan kaçıp gecenin karanlığına karıştı. Kuzuların bulunduğu başka bir ağıldan sesler gelince oraya yönelen köylüler içerideki kurdu taş ve sopalarla öldürmeyi başardı. Yaklaşık iki ay önce doğan onlarca kuzu ise annesiz kaldı.

Koyun sürüsünün sahibi Muhammed Erdem, akşam karanlığını fırsat bilen kurt sürüsünün ağılın camından girerek 79 koyunu telef ettiklerini ifade ederek, yaklaşık 150 bin TL maddi zararı olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerde köye gelerek yaralı koyunlara müdahale etti. Telef olan koyunların küpe numaralarını alarak sistemden düşme işlemlerini yaptı

12-067.jpg11-079.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum