Hakkari'de Aç kalan Kurtlar köye indi!

Hakkari'de Aç kalan Kurtlar köye indi!

Hakkari merkeze bağlı bir çok köyde aç kalan kurtlar köy merkezlerine inerken, Köylüler, Köye inen kurtları köpekler tarafından telef edildiğini iddia etti.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari il merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymaklı köyüne birkaç gece arayla kurt sürüsü indi. Havaların soğuması ve kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta zorlanan kurtlar, sürüler halinde dolaşıp geceleri indikleri köy meydanında köpeklerin saldırısına uğrayınca telef olmaktan kurtulamadılar.
Köy sakinleri kendi hayatlarından endişe ettiklerini ifade ederek, bu durumun büyük bir tehlike arz ettiğini söylediler. Gece geç saatlerde hayvanlara yem vermek üzere ahırlara gittiklerini ifade eden köylüler, aynı saatlerde köy içerisinde ve çevresinde kurt ulumaları duyduklarını ve bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini belirtiler.

Köy sakinleri, “En son dün gece saatlerinde köy meydanında yalnız gezen iki kurt gördük. Birkaç köpek birden saldırarak kurtları boğarak öldürdüler. Fakat kurtlar genelde sürü halinde dolaşıyor ve durum böyle olunca da köpekler başa çıkamayıp bazen kurtlara yem oluyorlar. Bu durum bizi endişelendiriyor.

Artık işimizi doğru dürüst yapamaz olduk. Olurda bir gece bir ahıra girerlerse çok büyük kaybımız olur. Komşu ya da akrabamıza gidemez olduk” şeklinde konuştular.

2-004.jpg1-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum