Hakkari'de aç kalan ayı yaylaya indi

Hakkari'de aç kalan ayı yaylaya indi

Hakkari'nin Nebırnav yaylasında aç kalan boz ayı göçerlere ait çadırların içine inmesi korku ve paniğe neden oldu. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'ye 60 kilometre mesafede bulunan Nebırnav yaylasında aç kalan bir boz ayı gündüz vakti göçerlere ait çadırların bulunduğu alana inince kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

Göçerlerden Abdullah Şengöz, cep telefonuyla ayıya yanaşıp çekmeye çalışıyor. Yaylada dakikalarca etrafı gözetleyen ayı kalabalıktan rahatsız olup sessizce uzaklaşıyor. Hava kararınca tekrar çadırların olduğu tarafa gelen ayı bu defa el feneri ışığının yardımı ile görüntüleniyor ve ayı gecenin karanlığında yayladan uzaklaşıyor. 

İlk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade eden göçerlerden Abdullah Şengöz, ayının sakin tavırları aç olduğunu anlatıyor dedi.

Şengöz," Akşam saatlerinde çadırlarımızın olduğu alana bir boz ayı indi. Yaylada korku ve paniğe neden oldu ve çok şaşırdık. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Yani gece ayı ve kurtların geldiğini çok gördük. Ama gündüz vakti ve çok sakin bir şekilde ayının gelmesi bizi epey şaşırttı. Muhtemelen acıkmış. Yada sürüden ayrı düşmüş. Sürekli etrafı gözlüyordu. Bende bu durumu cep telefonumdan kayda aldım. Rahatsız olduğundan dolayı uzaklaştı. Fakat gece yine geldi. El feneriyle yine görüntüledik. En son karanlığa karışıp uzaklaştı" dedi.

1-20200713074602.jpg2-20200713074602.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.