Hakkari'de 9 okula "Okulum Temiz Belgesi" verildi

Hakkari'de 9 okula "Okulum Temiz Belgesi" verildi

"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme" iş birliği projesi kapsamında Hakkari'deki 9 okula "Okulum Temiz Belgesi" verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme" iş birliği protokolü kapsamında "Okulum Temiz Belgesi"ne başvuran  9 okula belge "Okulum Temiz Belgesi" belgesi verildi. 

Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğünde belge töreni düzenledi. Törende bir açıklama yapan Hakkari Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kentte 172 okulun "Okulum Temiz Belgesi" almak için başvurduğunu söyledi.

Başvuran okulların büyük oranda gerekli koşulları sağladığını anlatan Müdür Gür, "Okullarımızın %70'inin gerekli koşulları taşıdığı tespit edilmiştir. Saha denetimleri sonucunda bugün itibari ile 36 okulumuz "Okulum Temiz Belgesi" ile başarılarını taçlandırdı. Belgelendirme süreci hızla devam etmekte olup, belgeli okul sayısı her geçen gün artacaktır. Belge alan eğitim kurumlarının kalite standartlarını sürdürmeleri için gereken izleme ve rehberlik çalışmaları sürdürülecektir. Hedefimiz İlimizde bu belgeyi almayan okulumuzun kalmamasıdır. Bu süreçte Okulum Temiz Belgesini almaya hak kazanan okul müdürleri, öğretmenler ve personellerimize, Covid-19 ile mücadelede bilinç oluşturmaya öncülük ettikleri ve geleceğimiz olan öğrencilerimize gerekli her türlü tedbirleri alıp hayata geçirdikleri için teşekkür eder, başarıların devamını dilerim" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, konuşmasının ardından "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanan;
Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Yarbay Mesut Kuru İlkokulu, Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu, Akçalı Anaokulu, Mustafa Kemal Paşa Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy MTAL ve
T.T. Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürlerine belgelerini takdim etti.

Pandemi tedbirleri kapsamında okulun pansiyonunda inceleme ve denetimlerde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, pansiyonun hijyen, güvenlik, tertip, yemek ve işleyiş konularında öğretmen ve idarecilere gerekli paylaşımlarda bulunarak, öğrencilerle birlikte yemek yediler.

1-20201014110512.jpg2-20201014110512.jpg3-20201014110512.jpg5-732.jpg6-525.jpg7-367.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.