Hakkari'de 8 kadına mikrokredi dağıtıldı

Hakkari'de 8 kadına mikrokredi dağıtıldı

Dar gelirli kadınlara kredi vererek iş sahibi olmalarını sağlamak ve yoksulluğu yenmek amacıyla hayata geçirilen mikrokredi programı kapsamında, Hakkari’de 8 kadına kredileri dağıtıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve  Kızılay işbirliği ile ilk defa Hakkari de 8 mikro girişimciye 10.500 TL tutarında kredi verildi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Toplantı odasında HATSO Başkanı Servet Taş ile Kızılay Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt ile Mikro Kredi Hakkari Şube sorumluları Sümeyye Ertan ile Ümmühan Özbek ve kredi başvurusu yapan kadınlar katıldı. 

Burada kısa bir açıklama yapan HATSO Başkanı Servet Taş, Türkiye Gramen Mikrofinans Programı kapsamında kadınlarımıza verilen Mikro Kredi’nin kadınların çalışma hayatına katılmasını ve kendi gelirlerini elde ederek ekonomik özgürlüklerini elde etmelerini amaçladığını söyledi. 

Mikro Kredi sistemini kullanarak kadınların bin ile 10 bin TL kadar kredi aldığını anlatan Taş, “Kredi 46 haftada ana parava %15 hizmet bedeli olarak geri alınmaktadır. Bugün burada 10 kadın girişimcimize toplamda 12.500 TL kredi dağıtımı için toplanmış bulunmaktayız. Dağıtılan kredinin hayırlı olmasını dileriz” dedi. 

Mikro Kredi Hakkari Şube sorumlusu, Sümeyye Ertan ise Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve  Kızılay işbirliği ile ilk defa Hakkari'de dar gelirli kadınlara mikro kredi verdiklerini söyledi.

Ertan, iş kurmak isteyen girişimci ruhlu kadınların Mikro Kredi desteği ile ayakları üzerinde durmaya çalışacakları mesajını verdi. 

Konuşmaların ardından kredi şartlarını yerine getiren 8 girimci kadına bin ile bin 500 TL tutarında kredi dağıtıldı.

dsc_1718.jpgdsc_1725.jpgdsc_1726.jpgdsc_1735.jpg

1-720.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.