Hakkari'de 72 Bilişim ve Üretim Atölyesi açıldı

Hakkari'de 72 Bilişim ve Üretim Atölyesi açıldı

Hakkari'de öğrencilerin kendilerini yaratıcı olarak ifade edebilecekleri fırsatların ve araçların sunulduğu öğrenme ortamları olan 72 Tasarım ve Beceri Atölyesi faaliyete geçirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Pratik ve teoriyi bir araya getiren Bilim ve Üretim Atölyelerine katılan öğrenciler; bilim, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirme imkanı elde edebilecek. 

Tasarım ve Beceri Atölyeleri; soru çözümü, konu anlatımı eğitim anlayışı yerine öğrencilere üretmeyi, etkileşimi,derinlemesine düşünme imkanı sunuyor.

Her iki atölyenin açılışı Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,  İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür Milli Eğitim Şube Müdürleri öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkartmayı hedefleyen ve kent genelindeki okullarda sayısı 72'i bulan atölyeler şunlar: 21 müzik atölyesi, 13 görsel sanatlar atölyesi, 5 Ahşap atölyesi, 10 robotik kodlama atölyesi, 6 akıl ve zeka oyunları atölyesi, 1 bilişim ile üretim atölyesi, 3 sistem atölyesi, 3 spor ve yaşam atölyesi,2 drama ve eğitsel düşünme atölyesi, 1 dil atölyesi, 1 havacılık ve uzay atölyesi, 2 mühendislik atölyesi 4 Z Kütüphane 

Hakkari'deki okullara kazandırılan Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile ilgili sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Tasarım-Beceri Atölyeleri'yle temel hedeflerinin teori ve pratiği bir araya getirmek, çocukların duygu, düşünce ve eylem olarak bütünsel gelişmesine hizmet etmek olduğunu söyledi.

'Bizim bir zihniyet değişikliği iddiamız var' diyen Gür, bunun için de eğitim ve toplumun bütün paydaşlarının bu çalışmayı sahiplenmesi gerektiğini kaydetti.

Atölyelerin açılışına katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve Akıl ve Zeka Oyunları atölyelerini gezdiler.

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, onlarla değişik zeka oyunları oynadı

foto-galeri-icin-tiklayiniz-045.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.