Hakkari'de 700 kişi için kura çekildi! VİDEO

Hakkari'de 700 kişi için kura çekildi! VİDEO

Hakkari'de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)’ kapsamında İl Müftülüğü bünyesinde çalıştırılacak 700 temizlik görevlisi alımı için yapılan kura çekimleri sırasında gerginlik çıktı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Müftülüğü bünyesinde ‘Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)’ kapsamında çalıştırılacak 700 temizlik görevlisi alımı için başvuru yapan bin 517 kişi için Atatürk Kültür Merkezinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kura çekimine İl Müftüsü Faruk Gürbüz, kurum personeli ve noter yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kura çekimlerinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Aynı soy isimden çok sayıda kişinin kurada çıkması üzerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Polislerin araya girmesiyle sakinleştirilen vatandaşlardan bazıları salonu terk ederken, kalanlar ise şikayette bulunacaklarını söyledi.

Noter görevlisi, kamera karşısında yapılan çekilişin adaletli olduğunu ve ayrımcılık yapılmadığını belirterek, itiraz edenlerin istedikleri yere şikayet edebileceklerini söyledi.

Gerginliğin yatışmasının ardından 300 kişilik yedek liste için kura çekimi yapıldı.

kura.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum