Hakkari’de 55 haneli köy göç ediyor

Hakkari’de 55 haneli köy göç ediyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı 55 haneli Ormanlı köyünde evler kaymaya başladı. Yetkilere yardım çağrısı yapan vatandaşlar evlerini boşalttı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan ve yer yer sağanaklara dönüşen yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun yağışların yaşandığı Çukurca ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Ormanlı köyünde evlerde büyük çapta hasarlar meydana geldi. Hakkari-Şırnak karayolunun büyük bir bölümü ve köydeki ahırlar da çökme meydana gelirken, dik yamaçlarında bulunan evler de kaymaya başladı.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen köyde yaklaşık 15 evi boşaltan köylüler minibüs ve kamyonetlerle evlerini şehir merkezi ve güvenli  köylere taşıyorlar. Büyük panik yaşayan köy sakinleri yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Orman köy Muhtarı Agit Ölmez bir haftadır yağan yağmurlar nedeniyle evlerinde çatlaklar oluşturduğu tehlike arz eden evlerin boşlatıldığını dile getirdi.

Ölmez; Yağmur felaketi nedeniyle Köydeki 55 hane mağdur olmuş evleri tek tek boşaltıyoruz bir çok ahırımız çöktü koyun ve arılarımız telef oldu, biz devlet yetkililerimizden yardım bekliyoruz.

Köy sakinlerinden Hülya Ediş ise, Bizim köyümüzde oluşan heyelan sonucu 15, 20 hane boşaltıldı diğer evlerde zaten kimse korkudan giremiyor. Bu insanlar telaş içerisinde gidecek bir kapımız bir yerimiz yok  herkes perişan Kar, kış hava çok soğuk insanların yardıma ihtiyacı var şuanda herhangi bir yardım gelmedi biz Hakkari valisi, Çukurca kaymakamlığından yardım bekliyoruz dedi.

1-20190407153956.jpg002.jpg7-203.jpg11-075.jpg13-047.jpg033-001.jpg10-099.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum