Hakkari’de 5 yetimin yaşadığı evin hali içler acısı

Hakkari’de 5 yetimin yaşadığı evin hali içler acısı

Türk Kızılay’ı Hakkari Şubesi, Bağlar Mahallesinde yıkık dökük evde yaşayan 5 kişilik Engin ailesini ziyaret ederek, aileye destek oluyor. Kızılay yetkilileri biri kız 5 yetimin yaşadığı evin tahliye edilmesi gerektiği uyarısı yaptılar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Bağlar Mahallesinin Sanayi Altı semtinde oturan Şükrü Engin 9 Mart tarihinde hayatını kaybetti. Aileyi taziye için ziyaret eden Türk Kızılay’ı Hakkari Şubesi yetkilileri büyük bir dram ile karşılaştılar. 

Biri kız 5 yetimin yaşadığı ve her an yıkılma tehlikesi bulunan toprak evi inceleyen Kızılay yetkilileri evin derhal tahliye edilmesi gerektiğini tespit edip bütün kesimlerden Engin ailesine destek çıkmaları çağrısı yaptılar. 

Evin tahliye edilmeme durumunda olası bir yağışta büyük bir dram ile karşılaşabileceği uyarısı yapan Kızılay yetkilileri ailenin acısını dindirmek için yardım elini uzattılar.  

Kızılay olarak aileye giyim ve ev eşyası yardımı yaptıklarını; çocukların eğitimini üslendiklerini açıklayan Hakkari Kızılay Şube Başkanı, Engin ailesi için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

8518dfdc-47a9-4104-94ac-a727fc38ece5-(1).jpg7a2e608e-a8eb-44e4-8086-1216397f2e60-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.