Hakkari'de 5 bölge 2 hafta yasaklandı

Hakkari'de 5 bölge 2 hafta yasaklandı

Hakkari Valiliği kent genelinde 5 bölgenin 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini ve söz konusu bölgelere giriş - çıkışlara kapatıldığını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari merkez ile Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve Derecik ilçelerindeki bazı alanların, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği, saldırılar nedeniyle vatandaşın ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütmekten ve seyahat etme hakkını kullanmaktan mahrum bırakıyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidinden ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.''

Tedbirler kapsamında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, kent merkezi ile Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçeleri sınırındaki 5 bölgenin, 1 Ocak ünü saat 00:00:01’den 14 Ocak Perşembe gümü saat 23:59:59’a kadar, "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği aktarılan açıklamada, vatandaşların belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasaklandığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.