Hakkari'de 32. Ahilik Haftası etkinlikleri

Hakkari'de 32. Ahilik Haftası etkinlikleri

Hakkâri Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 32. Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle program düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kurum binasında düzenlenen programa, Vali İdris Akbıyık, Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Ticaret İl Müdür Vekili Salih Çiftçi, kurum müdürleri, esnaf ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, "Bu güzel Ahilik Kültürü’nü tanıtmak amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftasının 32.'sini bu yıl ilimizde 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Hafta boyunca halkımıza ve ilimize gelecek olan misafirlerimize bu eşsiz kültürü ve ilimizi tanıtmaya çalışacağız. Bu kültürü tanıtmak için başta Ticaret İl Müdürlüğü olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm kurumlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Ahilik Haftası’nı Ahilik Kültürü’ne yakışır bir şekilde hazırlanan etkinliklerle kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden bu sistemi kuran, esnaf ve sanatkârların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen Lideri Ahi Evran'ı bugün bir kez daha rahmetle anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başta Hakkâri halkımız olmak üzere tüm milletimizin Ahilik Haftası’nı kutluyorum." Şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin ise, Ahilik Kültürü Haftası'nın önemine değindi.

Daha sonra Vali Akbıyık, yılın ahisi seçilen 20 yıllık esnaf Zeki Aksoy’a ödülünü verdi.

Yılın kalfası ve çırağı ile hafta münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ise ödülleri diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Vali Akbıyık’a destek ve katılımlarından dolayı plâket takdim etti.

Vali Akbıyık, dereceye giren öğrencilerle yakından ilgilenerek kitap ve kırtasiye malzemesi hediye etti. 

ahilik-haftasi-001.jpgahilik-haftasi-1.jpgahilik-haftasi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.