Hakkari'de 3 Mahallenin su hattı yeri değişti

Hakkari'de 3 Mahallenin su hattı yeri değişti

Hakkari Belediyesi, kış aylarında yaşanan toprak kayması nedeniyle sürekli arızalanan içme suyu ana şebeke hattının yerini değiştirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de Keklikpınar, Sümbül ve Biçer Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve Keklikpınar Mahallesi Aslan Tepe mevkiinden geçen ana şebeke hattı kış aylarında meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle sık sık arızalanıyordu. 

Önümüzdeki kış mevsiminde meydana gelebilecek toprak kaymalarına bağlı arızaların önlemesi için çalışma başlatan Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Keklikpınar Mahallesi Aslan Tepe mevkii üzerinden geçen 500 metrelik mevcut içme suyu ana şebeke hattı borusunun yerini değiştirerek toprak kaymasının yaşanmadığı güvenli bir bölgeye taşıdı.

Yapılan çalışmaya ilişkin bilgi veren Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Okay, “Bu çalışmamız ile geçmiş kış mevsiminde bu mevkide toprak kaymasına bağlı sürekli meydana gelen arızalarımızın önüne geçmiş olduk. Böylece kışın ortasında kar ve soğuk içerisinde meydana gelen arızlar nedeniyle mahalle halkı su sıkıntısı yaşamayacak” dedi.

Çalışmaları sık sık yerinde takip eden Sümbül mahalle muhtarı ve Hakkari muhtarlar Derneği Başkanı Ferdi Aksaç ve yönetim kurulu üyesi Bulak Mahalle muhtarı Yıldırım Yılmaz, mahallerde yapılan bu önemli hizmet için Belediye yetkililerine teşekkür etti.

9ecee215-d6ab-45ed-9963-10dfce47a921.jpgd0dfcd18-ea80-489c-bded-4bc479b136d0.jpgdfde4ca8-19a2-46bd-b71c-f6db48e1c0f3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum