Hakkari’de 29 bin çam fidanı dikildi

Hakkari’de 29 bin çam fidanı dikildi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de de ''11 milyon fidan toprakla buluşuyor''etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Vatan Tepeye 29 bin Kara Çam, Sedir, Ardıç, Menengiç ve Sarı Çam fidanı dikildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Hakkari’de fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Bugün saat 11.11'de Türkiye'nin 2023 noktasında olduğu gibi Hakkari Valiliği ile Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde Berçelan Mahallesi’ndeki Vatan Tepe’de fidan dikimi yapıldı. 

Fidan dikim programına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, Hakkari Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, sivil toplum örgütü temsicileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Program Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın açılış konuşması ile başladı. 

Vali Akbıyık, Türkiye’nin 2023 noktasında olduğu gibi Hakkari ve ilçelerinde de ''11 milyon fidan toprakla buluşuyor''etkinliğini düzenlediklerini söyledi. 

Akbıyk; "Biz de tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, asker ve polislerimizle, öğrencilerimizle ve Hakkâri halkımızdan oluşan yaklaşık 2.000 kişi ile İlimize ayrılan 50 bin fidanı dikmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Doğanın dengesini korumak amacıyla insanın, hayvanın, toprağın, havanın tüm canlıların dengesini korumak ve onlara nefes vermek amacıyla biz de "11 Milyon Ağaç, 11 Milyon Nefes" kampanyası çerçevesinde fidan dikeceğiz. Ağaçlandırma kampanyaları ülkemiz için çok önemli. Türkiye, dünyada da gerçekten çok iyi yerde. İnşallah biz de daha yeşil bir Hakkâri için bu kampanya aracıyla buradayız.  Ben bu hassasiyeti gösteren tüm Hakkâri halkına, gençlerimize, kamu çalışanlarına, sivil tolum örgütlerimize, yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum. İlçelerimizde de şuanda aynı kampanya kapsamında ağaçlandırma yapılıyor. Bu kampanya İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Kampanya kapsamında ülkemizde 2023 noktada 11.11.2019 günü 11 milyon ağaçlandırma yapılıyor. Ülke olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Tabi bu hedefleri yakalamak için sadece eğitimde, teknolojide, sanayide yatırımlarda gelişme kalkınma yeterli değil. Aynı zamanda yaşanabilir güzel bir çevre, yeşil bir Türkiye de gerekiyor. Bu anlamda bu kampanyanın önemli olduğunu düşünüyorum. Hepinizde hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık, protokol üyeleri askerler ve vatandaşlar Vatan Tepe bölgesindeki ağaçlandırma alanında 29 bin fidan dikti.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-049.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum