Hakkari'de 28 STK'dan İhraçlara tepki

Hakkari'de 28 STK'dan İhraçlara tepki

OHAL kapsamında çıkarılan, 686 sayılı KHK ile Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür de ihraç edildi. Memur-Sen’in de aralarında yer aldığı Hakkâri’deki 28 İslami sivil toplum örgütü Gür’ün ihracına tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJKTİF HABER

15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan 686 sayılı KHK ile kamu kurumlarında çalışıp da haklarında tahkikat yürütülen kişiler kamu görevlerinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı.

Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile görevden alınan 4 bin 464 kişiden 2 bin 456'sını öğretmenler oluşturuyor.  İhraç edilenler arasında hükümete yakın Memur-Sen’in Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür ve Şemdinli eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik de bulunuyor.

Hakkari’deki 28 İslami sivil toplum kuruluşunun üyesi olduğu Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu Gür ve Çelik’in ihraç kararına düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan HAKDA Platformu sözcüsü Sefer Özatak, Gür ve Çelik’in ihracının kamuoyunda büyük bir infiale yol açtığını savundu.

Gür ve Çelik’in hak ve adaletten yana dik ve onurlu bir duruş sergilediğini savunan Özatak, “İslami kişilik ve kimlikleri herkesçe bilinen ve bundan dolayı sayısız kere PKK tarafından ve FETÖ çetelerince tehditler alan bu kardeşlerimiz, bulundukları zor ortamlara rağmen bulunduğu ortama uyan değil, bulunduğu ortamı inandığı değerler doğrultusunda yaşamışlardır” diye konuştu.
Gür’ün PKK mensubu olarak lanse edilmek istendiğine dikkat çeken Özatak, “Oysa ki,  Nihat Gür, geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından Kürt sorununa dair müspet olan düşüncelerinden dolayı istişare edilmek üzere “kanaat önderi ve STK temsilcisi” sıfatıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ve Başbakanlığa davet edilerek istişarelerde bulunulmuştur. Bunlar kayıtlarda mevcuttur” dedi.

FETÖ’den tutuklanan  dönemin il valisi Necmettin Kalkan  ve emniyet mensuplarının Gür’ü hedef gösterdiğini savunan Özatak, “Vali Kalkan’ın “sen ortalığı çok karıştırıyorsun seni piyasaya PKK’lı olarak lanse edeceğim” dediği Nihat Gür hakkında, FETÖ’den tutuklu bulunan Vali Necmettin Kalkan, dönemin il emniyet müdürü Tufan Ergüder ve ilin üst düzey 6 rütbeli askeri yetkili tarafından dosyalar tutulmuştur. Ne acıdır ki, Nihat Gür bu gün bu FETÖ’cü hainlerin o zaman tutukları mesnetsiz dosyalar üzerinden itham edilmektedir. Bu durum FETÖ’cü hücrelerin aktif olarak varlığını kanıtlamaktadır. “dedi.

Hakkari Ak Parti gruplaşma olduğunu ileri süren Özatak, bazı çerelerin gür ve Çelik2i itibarsızlaştırmak için çaba gösterdiğini belirtti ve ekledi: “Hakkari’deki bir gurubun eskisi gibi meydanda at koşturamaması, menfaat devşirememesi, herkesi kötü kendini tek iyi yalanının inandırıcılığını kaybetmesi karşısında son bir umut, halkın nezdinde kabul gören, sevilen, sayılan tanınan kişilik ve temsiliyetleriyle halktan takdir alan Nihat Gür ve Fahrettin Çelik’i itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılarda bulunulmaktadır. Ama bizler biliyor ve inanıyoruz ki, korkunun ecele faydası olmadığı gibi içine düştükleri korku ve panikle herkese iftira ve çamur atan bu kişiler aklanmak yerine bulundukları bataklığa daha fazla gömüleceklerdir. En son yayınlanan KHK ile şer amaçlı olarak suçsuz bazı insanların ihraç edildiğini üzüntüyle görüyoruz. “Vatanına, milletine ve bayrağına ihanet eden babam bile olsa af etmeyin” anlayışının sahipleri olarak suçlu ve suça bulaşmış kişilerin yargı önüne çıkmasını desteklemekteyiz. Ancak, gündemde olan referandum sürecini sabote etmeye yönelik “bürokratik ve referandum darbesi” olarak tanımladığımız bu durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız ve Hakkari Valimizi masumluğuna şahitlik ettiğimiz bu Müslüman şahsiyetli kardeşlerimize sahip çıkmaya ve acilen görevlerine iade edilmelerini sağlamaya davet ediyoruz. Hakkari’deki İslami sivil toplum kuruluşları olarak kardeşlerimize atılan bu iftiraların sahipleri olan iftiracıların tespit edilip hukuk önüne çıkarılana kadar mücadelemiz devam edecektir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum