Hakkari’de 23 Nisan Çocuk bayramı coşkuyla kutlandı

Hakkari’de 23 Nisan Çocuk bayramı coşkuyla kutlandı

Hakkari’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. 

Törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali yardımcıları, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, MHP Kadın kolları Başkanı Gülşah Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, ASP Müdürü Salih Kaya, CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajının okunması, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam eden programda konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, geçmişten günümüze gelinen nokta ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değindi.

Akbıyık; '23 nisan 1920'de açılan meclis ilk başkanı kurtuluş savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin vadisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyorum sınırımızın sıfır noktasında da şehit düşen 4 askerimize allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. bu duygu düşüncelerle 23 nisan ulusal egemenlik çocuk bayramını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet dliyorum. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum'' dedi.

Değişik yörelere ait halk oyunları gösterisinin ardından program sona erdi. 

1-20190423125150.jpg2-20190423125150.jpg3-810.jpg4-629.jpgimg_2850.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.