Hakkari'de 215 köy ve mezranın yolu kapalı

Hakkari'de 215 köy ve mezranın yolu kapalı

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 78 Köy 137 Mezra yolu kapandı. Ekipler kapanan yolları açmak için alarma geçti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava devam ediyor. Dün sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı  gece boyunca devam etti.

Hakkari Belediyesi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması ile yol trafiğe açılırken, Karayolu ekipleri  de Hakkari - Van ve Hakkari Şırnak güzergahlarında trafik akışının aksamaması için çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam etti.

 Hakkari Valiliğinden alınan bilgilere göre yağış nedeniyle kent genelinde 78'i köy 137'si mezra olmak üzere 215 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. 

Yağış nedeniyle Hakkari Merkeze bağlı 20 köy 54 mezra, Yüksekova ilçesinde 57 köy 77 mezra, Şemdinli ilçesinde ise 1 köy 6 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel idaresi ekipleri kapanan yolları açma çalışması başlatırken, belediye ekipleri de mahalle aralarında genişletme ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.