Hakkari'de 262 köy ve mezra yolu kapalı!

Hakkari'de 262 köy ve mezra yolu kapalı!

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yağışlar nedeniyle kent genelinde 73'ü köy 189'u mezra olmak üzere 262 yerleşim yerinin yolu kapalı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de son dönemlerde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yağış nedeniyle kent genelinde bir çok yerleşim yerine ise ulaşım sağlanamıyor.

Hakkari Valiliği,iki gündür etkili kar yağışı nedeniyle bugün saat 08:00 itibari ile 73 Köy 189 Mezra yolunun ulaşıma kapandığını duyurdu.

Yağış nedeniyle Hakkari merkeze bağlı 19 köy ile 51 mezra, Yüksekova'da 33 köy 71 mezra, Şemdinli'de 13 köy 53 mezra, Çukurca'da ise 8 köy 14 mezraya ulaşım sağlanamıyor. 

Valilik, Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde taşımalı eğitimi bir gün süre ile tatil edildiğini duyurmuştu.

Kent genelindeki kapalı köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için yürütülen karla mücadele çalışmalarının ise devam ettiği bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.